Реклама / Ads
5| 1593 |17.10.2024 НОВИНИ

Иво Инджев: Чрез "Плана за победа" Зеленски подчертава принадлежността на Украйна към Европа

.
Журналистът Иво Инджев Източник: Стопкадър: Нова телевизия
"Много е важно да се подчертае, че става въпрос за план на Зеленски. Това е план на една независима държава, чиито противници се опитват да оприличат на себе си. С този план се подчертава, че Украйна има самостоятелна воля и визия, а не е нечия пионка, на която ѝ спускат един план и тя го изпълнява."
 

"Основна теза на агресорите е, че Украйна е марионетка и изпълнява чужда воля. Но, след като в Украйна има критики, това подчертава, че е демократична държава".

 

Това мнение изрази журналистът Иво Инджев в студиото на „Пресечна точка” относно "Плана за победа" на украинския държавен глава Володимир Зеленски.





"Можете ли да си представите в Русия подобен тип отношение? Само споменаването на думата "мир" означава поражение", каза още специалистът и припомни, че бяха арестувани руски граждани, които излизаха по улиците с томове на "Война и мир" от Лев Толстой.

 

По думите му чрез "Плана за победа" Зеленски подчертава принадлежността на Украйна към Европа.

 

"Украйна е географският център и най-голямата държава в Европа". Според него предисторията на конфликта с Русия е свързана с искането на Украйна да се присъедини към ЕС. "Русия спря този процес. За мен тогава беше извършен най-големият подкуп в историята", категоричен е журналистът.





Инджев коментира и настояването на Украйна за присъединяване към НАТО. "Те знаят, че докато водят бойни действия, няма как да се присъединят. Искат покана за присъединяване, която да покаже на окупаторите, че има друг вариант за Украйна - да се развива в Западния свят", допълни той.

 

"Много важни са изборите в САЩ на 5 ноември за развитието на конфликта в Украйна. Тръмп никога не е казал една крива дума за Путин, докато Байдън го нарича "убиец и военен престъпник", обобщи анализаторът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 1745 |17.10.2024 Стана ясен най-добре платеният футболист в света за 2024 г., вижте кой е той . 1| 1809 |17.10.2024 Израелските военни твърдят, че са убили лидера на Хамас Яхия Синвар в операция в Газа . 0| 1573 |17.10.2024 Психиатър: Между 50 и 80% от всички майки преминават през период на следродилна тъга . 1| 1709 |17.10.2024 Кремъл бори "западните либерални идеи", като забранява пропагандата на бездетния начин на живот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads