Реклама / Ads
0| 4182 |08.12.2017 НОВИНИ

Протест на Гара Елин Пелин заради надлез убиец

.
На 10 декември от 10 часа ще се състои протест заради начина на организация на пътния трафик през надлеза на Гара Елин Пелин, Софийска област. Недоволните хора от населеното място ще се съберат преди началото на моста от страната на гр. Елин Пелин (встрани от пътното платно).
 

„Село гара Елин Пелин е населено място на няколко километра от София, в което живеят много млади хора, а региона все повече се утвърждава като стратегическо място за разполагане на складови и производствени бази. Големият проблем се оказва надлеза над железопътния път в населеното място. Направен преди 1989 г. , надлезът явно не е проектиран да издържа толкова голям трафик, както и толкова тежки превозни средства. След множество репортажи и предавания посветени на този проблем от Агенция Пътна Инфраструктура, пускат търг и фирмата „Калистратов груп” я печели. Проектът включва рехабилитация и укрепване на сега съществуващият надлез. Всички граждани настояваха за изграждане на нов, тъй като сегашният е направен по нестандартна технология и не издържа на натоварванията, на които е подложен към момента. Ремонтът приключва около преди година, но още след първите 6 месеца по надлеза започнаха да се получават  напуквания в асфалтовата настилка, а към днешна дата зеят кратери между всички фуги”, обясняват недоволните хора в писмо до медиите.

 

"По съоръжението има и видни за обикновеното око други проблеми, като развити болтове и висящи уплътнения. Всичко това говори за некачествено изпълнение или за факта, че съоръжението не издържа на тези натоварвания, на които е подложено!

 

„Като граждани, инициирахме подписка, която беше внесена в АПИ, а след това и среща с кметовете на с. Гара Елин Пелин,община Елин Пелин, представители на АПИ и фирмата изпълнител. След тези срещи беше обещано да се сложат ограничители на скоростта, камери, както и да се направят необходимите ремонти за отстраняване на повредите. Минаха 3 месеца, в които почти нищо от това не бе свършено. Единствено фирма изпълнител замаза две-три дупки, а в момента зеят над 10. 

 

Ние гражданите на община Елин Пелин, настояваме за незабавни мерки относно организирането на трафика по надлеза в с. Гара Елин Пелин. Настояваме за ограничаване на скоростта по него, за забрана, за преминаване на автомобили с тегло над 10 тона, както и за незабавна ревизия на съоръжението и отстраняване на неговите проблеми.

 

Настояваме за всичко това, защото сме силно обезпокоени за живота и състоянието на хората, които живеят в района и под  надлеза, техните къщи са напукани от вибрациите, а тътена от преминаващия 40-тонен ТИР през дупките е сравним с бомбардировка. Хората са изключително притеснени за живота си. 

 

Съоръжението не отговаря по технологични данни да издържа такова натоварване. Много международни шофьори използват този път за връзка между двете магистрали, а складовите бази на всички големи хранителни вериги в страната ни, до утежняват проблемите. Положението е изключително сериозно и власт имащите явно си мислят, че Ние Гражданите на община Елин Пелин ще мълчим.

 

Готови сме да затваряме не само пътищата в община Елин Пелин, готови сме да дойдем и под прозорците на Министерски съвет. Нас не ни интересува кой е на власт и с какъв цвят се е накичил. Нас ни интересува здравето и сигурността на всички в общината. Компромиси няма да правим! Призоваваме г-н Бойко Борисов, като премиер и човек гордеещ се с новопостроените пътища в страна, да дойде да види какво е положението и сам да прецени дали той би живял и ден в една от къщите под надлеза. Настояваме за създаване на обиколен път за всички тежкотоварни автомобили, ние сме ЗА прогреса и развитието на региона, но не и за сметка на здравето и сигурността на хората в него!” 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4249 |07.12.2017 Ръководството на ”Пирогов” определи протестите като саботаж . 0| 4206 |07.12.2017 Лекари от „Пирогов“: Няма основание за протести, заплатите се увеличават . 2| 4023 |06.12.2017 Тютюнджии от Хасковско излязоха на протест . 2| 4040 |06.12.2017 Лидерът на БОЕЦ: Защо не протестирахте, когато „Булгартабак” бе продаден за жълти стотинки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads