Реклама / Ads
4| 8020 |01.07.2020 НОВИНИ

Протест и подписка в подкрепа на Десислава Иванчева и Биляна Петрова

.
Десислава Иванчева и Биляна Петрова
Протест и подписка в подкрепа на Десислава Иванчева и Биляна Петрова организират техни подръжници в Столицата. С открито писмо, под което всеки може да се подпише, те се обръщат към Георги Ушев, председател на Апелативен специализран наказателен съд съдия, за да изкажат своята убеденост в невинност и набедяване на бившите кметици на район ”Младост”.
 

За утре, 2 юли, е обявен протестът в подкрепа на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Той е насочен и срещу мафията в съдебната система. Началото му ще бъде в 18:30 часа пред Съдебната палата в столицата. Поредното заседание по делото "Иванчева" е в петък от 10:00 часа. По време на протеста в подкрепа на Иванчева и Петрова, всеки ще може да слож иподписа си и под текста на отвореното писмо до Ушев.

 

Ето пълния текст на отвореното писмо, което публикуваме без редакторска намеса:

 

 

До:

Апелативен специализран наказателен съд съдия Георги Ушев,

Председател на съдебния състав по дело 314/2019 при АСНС (Делото „Иванчева”)

 Копие до:

Инспекторат към Висшия съдебен съвет

Върховен касационен съд

Г-н Дидие Рейндерс, комисар по правосъдие към Европейската комисия  

Медиите

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

 

Господин съдия Ушев,

Ние, гражданите, които в продължение на две години и три месеца следим отблизо процеса срещу г-жа Десислава Иванчева и г-жа Биляна Петрова по скалъпеното и инсценирано обвинение срещу тях за искане и взимане на подкуп от лицето Александър Ваклин, чрез така наречения от прокураурата „посредник” Петко Дюлгеров, сме убедени в тяхната невинност и сигурни в тяхното набедяване.

              

Вие, г-н Ушев, като съдия в специализиран наказателен съд (АСНС), сте длъжен да разглеждате и взимате предвид всички доказателства, които опровергават тезата на прокуратурата и оневиняват подсъдимите Иванчева и Петрова! Вие обаче, с действията си постоянно доказвате, че правите тъкмо обратното: отхвърляте почти всички доказателствени искания на подсъдимите и техните защитници, които ги оневиняват и, по примера на Вашия предшественик на първата инстанция съдия Иво Хинов, обслужвате тезата на прокуратурата като игнорирате опитите на защитата за разкриването на истината в настоящия процес!

 

Затова, като взимаме предвид на първо място Вашите действия в процеса досега, начинът, по който бяхте избран за председател на съдебния състав и отказът ви да си направите отвод, предвид действията Ви като председател на АСНС в услуга на прокуратурата при предишната инстанция с цел оставането на Иванчева и Петрова в ареста; предвид изказването на настоящия главен прокурор Иван Гешев в интервю за БНТ, дадено от него на 17 април 2019 г., че процесът срещу Иванчева и Петрова е политически; както и предвид наскоро публикувания доклад на Антикорупционния фонд за правосъдната система в България със заглавие „Активност без видими резултати”, ние имаме сериозни и основателни съмнения във Вашата независимост и безпристрастност при решенията Ви по дело 314/2019 на АСНС.

 

Като информираме председателя на Върховния касационен съд, Инспектората към Висшия съдебен съвет, европейския комисар по правосъдие г-н Дидие Рейндерс, Президента на Репубика България и медиите, ние, долуподписалите се граждани в защита на невинните и набедени Десислава Иванчева и Биляна Петрова, НАСТОЯВАМЕ да предприемете следните действия за разкриване на истината в този съдебен процес:

 

1.      Да изпълните искането на защитата да изискате и гледате в открито заедание пълните записи от кръстовището в деня на ареста на Иванчева и Петрова, от които ще стане ясно, че пачките евро са били подхвърлени в колата от следовател Рабаджиева! Ще стане ясно също, че служебният автомобил е бил нарочно изцапан с флуорeсцентен прах от служители, както са били изцапани с такъв прах и самите Иванчева и Петрова на мястото на ареста!

 

2.      Да изпълните искането на защитата да призовете за разпит г-н Светослав Разнованов, чиито сигнал срещу Иванчева според прокуратурата е послужил за разрешение от съдия Неделчева за използване на СРС. Този сигнал на Разнованов изобщо липсва в делото! Настояваме да изискате този сигнал и да призовете Разнованов за разпит.

 

3.      Да приемете като доказателство проучването на Биляна Петрова, или да разпоредите такова проучване от вещи лица, за трафичните данни от мобилните телефони на Иванчева, Дюлгеров и нейния. Данните от трафичните данни доказват, че цели две срещи, за които твърди прокуратурата изобщо не са се състояли!

 

4.      Да поискате от Александър Ваклн доказателства за произхода на предоставените от него 70 000 евро за така наречения „подкуп”, предвид предоставените от НАП данни за възможни данъчни престъпления, извършени от това лице!

 

5.      Да уважите искането за частично да вдигне запора върху спестяванията на Биляна Петрова, за да може да плати на адвокатите си.

 

6.      Да уважите искането на Десислава Иванчева да продължи инвитро процедурите.

 

7.      Предвид всичко изброено, да отмените мярката „домашен арест” на Иванчева и Петрова и да я замените с най-леката мярка „подписка”.

 

Ако не изпълните нашите искания, които изцяло следват логиката на един справедлив съдебен процес, за нас, доуподписаните български граждани, както и за европейските институции ще бъде ясно, че вие не сте независим съдия и съдебен състав, че изпълнявате политическата поръчка на управляващата партия ГЕРБ да бъде прикрито престъплението по набедяване на Десислава Иванчева и Биляна Петрова в подкуп.

 

Автор: д-р Петър Кърджилов, бивш пиар специалист в Столична община – Район „Младост”

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4815 |28.06.2020 Протестно шествие срещу Закона за социалните услуги в София . 12| 5760 |27.06.2020 Синдикат с протестна готовност в МВР . 34| 8342 |27.06.2020 Пред МС протестират срещу корупцията, искат оставка на Борисов . 8| 5044 |25.06.2020 Протести в страната срещу презастрояването на морето и планините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads