Реклама / Ads
1| 3178 |02.02.2022 НОВИНИ

Протест пред Спешното във Враца заради починалата жена, чакаща за преглед

.
Протест пред спешната помощ във Враца ще се проведе по-късно през деня заради починалата жена, чакаща за преглед.
 

Все още не остава неясно защо линейка не е посетила адреса на жената, въпреки че е била извикана и се е наложило тя да отиде в болницата.

 

Разследване на прокуратурата и проверка на здравното министерство също вече са назначени. Те ще търсят още дали е имало забавяне в приема на починалата.

 

Кадрите със случката предизвикаха вълна от възмущение – на тях се вижда как жената се влошава и буквално губи живота си пред очите на малкото си дете, докато служителката на болницата изисква документи и лични данни.

 

„Във въпросната нощ жена ми получи сърдечен пристъп, извикахме Бърза помощ и така се озовахме в спешното отделение. За щастие, я приеха веднага. Бях в коридора, когато се получи тази грозна гледка“, разказва очевидецът на инцидента Иван Илиев, който публикува и скандалния клип в социалната мрежа.

 

„Спря автомобил на рампата на Бърза помощ и някакъв човек се развика: „Хайде бе, хайде, колко време ще я чакаме тази Бърза помощ? Аз я карам, а няма кой да ми помогне да я свалим“. Момичето от регистратурата отиде и му помогна. Тя започна да го пита за документи, за лична карта. Човекът се притисни и изпусна портмонето на земята, не може да намери нищо“, добави той.

 

По думите на очевидеца жената от регистратурата е започнала да забърква нещо за COVID тест.

 

„Главата на жената падна назад, тя вече умираше. Не познавам семейството, оказах се случаен свидетел. За мен поведението на служителката е неадекватна работа, трябваше с влизането да се извикат медиците и да вкара в спешното отделение. Беше безпредметна манипулация с тези документи и тестове“, казва още Иван Илиев.


От болницата във Враца определиха случая като недопустим и заявиха, че ще уволнят служителката си. Междувременно тя сама е подала молба за напускане.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4245 |01.02.2022 Смъртта на жената пред Спешното във Враца разгневи Фейсбук: А пред жертвите на бездушието кога ще се поклоним? . 1| 2919 |01.02.2022 Близо 8 млн. лв. в сметките на партиите и коалициите за последната предизборна кампания . 1| 2947 |01.02.2022 Не приеха предложението на ГЕРБ за компенсации на болници, храмове и обществени сгради . 6| 3471 |01.02.2022 Жена почина след 40-минутно чакане пред Спешното отделение във Враца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads