Реклама / Ads
0| 3395 |22.06.2022 НОВИНИ

Срещу цените на горивата: Едни не знаят защо протестират, други дошли да видят „как живеят богатите в София“ /видео/

.
Източник: БГНЕС
Граждани в София на протест срещу цените на горивата пред храм-паметника „Александър Невски“.
 

Исканията им са дизелът и бензинът да са под 2 лева, а на газа - под 1 лев. Националният граждански протест е подкрепен от обединения транспортен бранш у нас.


.

Източник: БГНЕС

 

Протестиращите носят плакати с надписи „Стига безПЪТие!“, „ЕК: Може да намалите акциза, БГ: Глупости на търкалета“, „София не е България! Чуйте и нашия глас!“ и искат оставка на „тези, които погазват демократичните права на българските граждани“.


.
Източник: БГНЕС

 

Някои от хората отказват да кажат срещу какво точно протестират и какво точно искат. Други очевидно изобщо не знаят защо са там.

 

„Искаме всичко да се промени! Така не се живее“, казват други, става ясно от видео, излъчвано на живо във Фейсбук. Трети заявяват, че това бил „протест за доброто на България“. Някои от демонстрантите твърдят, че идват провинцията, за да видят „как живеят богатите в София“.

 

На въпрос: „Защо протестирате?“, един от демонстрантите заяви на развален български: „Не разбира! Аз от чужбина съм“. Дошъл на протеста с приятели.

 

Повечето от протестиращите са от други градове на страната, но са категорични - не са организирани с автобуси, а са дошли със собствени автомобили. Част от тях обаче признават - дошли организирано, а целта им е да покажат, че „кабинетът „Петков“ трябва да си ходи“.

 

На място има засилено полицейско присъствие.

 

За довечера също са планирани демонстрации „за“ и „против“ управляващите. Днес обаче те са с разменени локации. От южната страна на сградата на Народното събрание ще са подкрепящите правителството на премиера Кирил Петков. От северния вход на парламента ще са протестните действия срещу управляващите.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2996 |22.06.2022 Четвърта доза срещу COVID през есента препоръчва проф. Кантарджиев . 0| 2866 |22.06.2022 Камарата на автомобилните превозвачи ще подкрепи протеста срещу цените на горивата . 0| 4924 |21.06.2022 Военен експерт назова условията за евентуално нападение на Беларус срещу Украйна . 0| 2824 |21.06.2022 Евростат: България е сред страните с най-ниско равнище на цените в ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads