Реклама / Ads
32| 5955 |24.02.2009 НОВИНИ

Протест срещу "Илюжън"-а на Кр. Аврамов

.
Музиканти и членове на групи излизат на протест срещу песента, която ще ни представя на "Евровизия" с обвинения, че конкурсът бил нагласен, а Аврамов не можел да пее.
 

Музиканти и членове на групи от социалната мрежа Facebook излизат на протест срещу песента на Красимир Аврамов "Illusion", която спечели българската надпревара и през май ще ни представя на "Евровизия" в Москва. Сборният пунк е в 13:30 пред сградата на Българската национална телевизия, която е организатор на конкурса у нас.

Откакто Красимир Аврамов беше избран за победител в събота, песента му беше подложена на жестока критика от страна на едни от най-добрите ни музиканти. Композиторът Найден Андреев го призова да се оттегли незабавно, а професионалисти като Йорданка Христова и Кирил Маричков обвиниха директно Аврамов, че не може да пее.

Скандалът, който тепърва набира скорост, е най-грандиозният, откакто страната ни участва на "Евровизия". Към коментарите за качеството на песента се прибавят и слуховете, че победата на Краси Аврамов е била нагласена. Frognews.bg напомня, че откакто България участва в конкурса на "Евровизия", почти неизменно изборът на нашите представители бива съпътстван от скандал. Изключение в това отношение направи само песента на Стунджи и Елица "Вода", която беше приета безрезервно от българската публика, а на "Евровизия" не й достигна малко, за да се пребори с геополитическото гласуване на страните от бившите СССР и Югославия.

krasimir_avramov.jpg

За да бъдем обективни, веднага надникнахме във VBox7, където меломаните изразяват мнението си за всяко новоизлязло парче.  Ето какво се говори за песента на Аврамов, като форумът за него е започнал моментално след победата му в конкурса.

vangelkata: това, че е различно не означава, че не е боклук! Имал дарба - ми хубаво, има широк диапазон на гласа и какво от това, щом не може да пее и гласа му звучи отвратително?!? Ужасен кастрат!

профил на galina_att : Музиката се чувства. Не е задължително да имаш академично образонание за това. Дори музикално. И защо някой трябва да ми казва кое е добро и кое не? Аман от наставници и духовни дерибеи!

профил на pe6oyank : А стига бе,тоя смешник хареса ли ви? Ужас! Пак ще се излагаме! То ние вече свикнахме....! Която и песен от останалите да беше спечелила,щеше да е по-поносимо! На тоя вой на гладен койот песен ли му викате?Като не разбирате от музика,питайте !!!!

профил на vangelkata : През последните години ми писна от чалги,от нелепи опити на аматьори да експлоатират българския фолклор без да го познават,както и от протежета и метреси,нарочени за таланти.Появи се нещо различно и всички те бързат да го стъпчат,за да не ги засенчи.

galina_att каза: Хубаво е,когато човек може да пророни сълза, не само като го фраснат в лицето, но и като изблик на някакви чувства.Мен ме разплака сюжета на клипа, а гласът на Краси наистина е невероятен, колкото и да не се харесва това на някои.Разплачи ги, Краси!

chelly каза: "Напред, Краси! Разплачи Москва!" Da, shte razplache Moskva, ama ot smiah. I horeografiqta mu e super s tia shtrausi  

Има и още много! Вероятно феновете на Аврамов тук ще отбележат, че черногледството и критикарството са трайни български черти. Дано само мечтите за победа на Аврамов в Москва не се окажат "Илюжън"!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 62| 5706 |23.02.2009 Станишев: Атаките срещу НАП и митниците са срещу държавата . 34| 5624 |18.02.2009 Започва делото срещу „краля на рекламата" Красимир Гергов . 28| 5899 |18.02.2009 Извънредни мерки срещу България от ЕС? . 5| 4972 |12.02.2009 Отново млекопроизводителите на протест, включват се и животновъди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads