Реклама / Ads
28| 8364 |16.01.2016 НОВИНИ

Протестът срещу статуквото блокира „Орлов мост“, протести и в страната

.
„Орлов мост“ Източник: Topnovini
Между 20-30 души от протеста срещу статуквото блокираха движението на „Орлов мост“ в София. То беше пуснато за кратко, но отново е затворено. Полицията пренасочва автомобилите по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и локалното на бул. "Цариградско шосе" в посока центъра.
 
Протестиращите успяха да предизвикат сериозно задръстване по булеварда. Пропускат линейки, но не и колите на градския транспорт.

Протестът е срещу неадекватното отношение на властта към пенсионерите, майките, децата, бедните, гладните, безработните, болните, хората в неравностойно положение, цените на тока, винетките, горивата, лекарствата, бежанците и не на последно място охраната поверена на южната ни съседка.

Четири са основните искания за промяна на протестиращите - смяна на формата на управление в България - незабавно; управление без партии; лустрация на всички, участвали в политиката до този момент и мафията вън от България.

Мотото на протеста е: "Не искате да ни чуете. Тогава ще ни видите!".

Според протестиращите, това е последният шанс, който дават на облечените във власт родоотстъпници, да се оттеглят мирно.

Протести срещу управлението и статуквото се проведаха и в Бургас, Варна, Добрич и други големи градове на страната.

В Шумен демонстрантите блокираха движението по АМ „Хемус“ за близо 15 минути. Шофьорите не можеха да се придвижват и в двете посоки, но проявиха разбиране в знак на подкрепа към протестиращите.

Над 60 автомобила и около 80 силистренци блокираха за един час главния път от Силистра за Русе. Предимно младите участници в протеста се обявиха срещу високите цени на винетките, горивата и като цяло срещу високата цена на живот.

Организаторите в Силистра подчертаха, че протестът им няма политически характер и премина мирно без особени затруднения за пътното движение, което своевременно бе отклонено по други маршрути.

Над 100 души излязоха на протест в Пазарджик. Те блокираха за повече от два часа главния път Велинград и София. В капан се озоваваха десетки пътуващи. Стигна се и до напрежение, след като цистерна се опита да пробие блокадата. Протестиращите пропуснаха само линейки и автомобили, в които има малки деца. Този път протестът не беше само за винетките, но срещу цялостната политика на правителството. Чуха се и призиви за оставка.

Протест във Варна блокира автомагистрала „Хемус” . Около 100 автомобила се придвижиха с бавна скорост и включени аварийни светлини.

В Бургас около 50 младежи, основно представители на футболни агитки, се включиха в протеста срещу „ Безобразията в страната”. Голяма част от дошлите на протеста в проливния дъжд бяха млади хора, а много от тях бяха скрили лицата си зад маски.

В Добрич протестиращите настояха министър Лиляна Павлова да посочи алтернативни пътища за придвижване, след като по нейните думи винетките не са задължителни. И още - винетките да важат от дата до дата, а не за календарна година, а за хората в малките населени места да има еднодневни винетки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5510 |09.01.2016 100 души блокираха улица заради спряното предаване на Волгин . 0| 6293 |04.01.2016 Бюрокрация блокира използването на пчели срещу тероризма . 1| 4414 |29.12.2015 Работници блокират пътя Видин-София, искат си заплатите . 4| 4822 |28.12.2015 Протест срещу цената на винетките блокира пътя София-Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads