Реклама / Ads
12| 3017 |15.02.2022 НОВИНИ

Протестиращи организират автопоход на 19-ти февруари

.
Протестиращите, които месеци наред скандираха по площадите на България и в цял свят за оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев през 2020 г. организират автопоход. Денят не е случаен. Той ще се проведе на На 19-ти февруари, когато ще отбележим 149 години от обесването на Апостола на Свободата - Васил Левски. Ето какво допълват организаторите:
 

На 19-ти февруари т.г. (събота) в Деня, когато България в преклонение възпоменава 149 години от мъченическата саможертва на Апостола на Свободата – Васил Левски, то ние – будните български граждани, изпълвали ежедневно 435 дни с протести, митинги, шествия, палаткови лагери, акции, автопоходи и блокади площадите и улиците на София от 9-ти юли 2020-та година, та чак до Деня на Независимостта на 22-ри септември м.г. и продължаващи своите си демократични събирания всеки четвъртък от 19:00 ч. пред Президентството като една пълноценна жива Агора - в чест и прослава на Дякона организираме Автопоход за Чиста и Свята Република.


Миналата година на този свещен ден бе приета и подписана на площад "Независимост" от хиляди хора Декларация за Чиста и Свята Република. Това бе Манифеста на Протеста със свои 33 искания. Преди първите парламентарни избори миналата година политическите формации, възникнали върху Протеста заявяваха категорична подкрепа. Една година по-късно стъпилите върху Протеста и считащи се вече за политици не са осъществили в три Парламента нито една точка. За да възобновим Завета на Дякона и Завета на Протеста на 19-ти февруари т.г., събота от 16:00 ч. стартира Автопоход “Чиста и Свята Република България” с начален пункт - паркинга пред Националния исторически музей до резиденция "Бояна".


Призоваваме всички граждани, съпричастни на делото на Протеста, посветено на Завета на Левски да се включат с личните си автомобили и с националния трибагреник в този Поход за една Справедлива България!
Заповядайте!


Очакваме всеки, който иска да остави на децата си Родина с осъществен идеала на Апостола да се присъедини и да вземе участие в този символичен акт на отдаване на преклонение и възхвала!

 

София
Национален исторически музей
Събота - 19-ти февруари т.г.
16:00 ч.

Áгора БЪЛГАРИЯ

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 3687 |12.01.2022 Калина Константинова: Премиерът не се е скрил, води диалог с протестиращите . 18| 3334 |12.01.2022 Протестиращите недоволни от отговорите на здравния министър . 9| 3507 |12.01.2022 Здравният министър се срещна с протестиращите срещу ”зеления сертификат” . 11| 3295 |12.01.2022 Премиерът Петков: Каня представители на протестиращите на разговор в петък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads