Реклама / Ads
19| 5721 |24.10.2013 НОВИНИ

Протестиращи и студенти скандират заедно "Оставка"

.
За 133-та поредна вечер протестиращи срещу управлението на кабинета на Пламен Орешарки се събраха пред сградата на Министерски съвет. Протестиращи блокираха движението по бул. „Цар Освободител”и „Княз Александър Дондуков” в района на пл. „Независимост”. В знак на недоволство събралите се граждани скандират „оставка”, тупат на тъпани и барабани и освиркват силно правителството.
 

Протестиращите не са повече от 150 души. На протеста има млади семейства с малки деца, както и велосипедисти. Лозунгите призовават за оставка, а някои от плакатите пише: „Oreshko go home”, „Кой?”.

Събралите по-рано днес граждани, които се обявиха против решение на парламента за удължаване на мораториума за продажба на българска земя на чужденци се присъединиха към протеста срещу правителството пред сградата на Министерски съвет. С издигнат нависоко плакат „Мафията вън! Европа в България”– протестиращите дойдоха от Народното събрание, където бяха по-рано. Те бяха посрещнати от протестиращите срещу действащия кабинет с аплодисменти.

Всички заедно започнаха да скандират оставка, свирят със свирки, развяват български знамена и скандират въпросът „Кой?” Около 350 души са се събрали тази вечер в района на Министерски съвет в центъра на София, съобщиха от пресцентъра на МВР. Събралите се две групи протестиращи пред сградата на Министерски съвет, които се обединиха с призив за оставка на правителството и се отправиха към сградата на Народното събрание. С викове „оставка”, „мафия” и „кой?” и двете групи протестиращи тръгнаха към сградата на парламента. Те са водени от голям лозунг, който гласи „Мафията вън! Европа в България”. Движението по бул. „Цар Освободител” е блокирано. Обстановката остава спокойна и без напрежение.

Протестиращите заобиколиха сградата на СУ "Св. Климент Охридски" и отидоха на ул. "Шипка". Недоволните граждани са застанали пред прозорците на окупираната зала на университета. От прозорците се виждат студенти, които скандират заедно с тези, които са отвън, "оставка" и "ние сме с вас".

Полицейско присъствие е засилено.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6270 |24.10.2013 Студентите спали добре в аула 272, продължават окупацията . 6| 5877 |20.10.2013 Елитни колежи търсят българи за студенти . 52| 5359 |10.10.2013 Орешарски финтира протестиращи през задния вход . 18| 8082 |09.10.2013 Студенти чакат Токушев, той "отсвири" лекцията си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads