Четвъртък, 19 Октомври 2017, 10:20
Frognews
9| 2986 |19.09.2016

”Протестна мрежа” иска извинение от Русия за ”ще купим България”

.
Министерският съвет да излезе с официална позиция, с която да поиска от ръководството на ”Единна Русия” извинение и разграничаване от думите на Пьотр Толстой. Това поискаха от ”Протестна мрежа”, след като вчера Пьотр Толстой, кандидат-депутат и член на Висшия съвет на управляващата партия в Русия, е интервюиран от репортер на БНТ.
На пожелание от страна на българския репортер "Пожелаваме му, ако влезе в Думата, да води доброжелателна политика към България" Пьотр Толстой отговаря: "Разбира се, просто ще я купим цялата (България). Половината от крайбрежието вече купихме."

Настояваме Държавната агенция "Национална сигурност" да направи задълбочена проверка на обстоятелствата, които са визирани в изказването на Пьотр Толстой, допълват още от организацията.

Те насочват отвореното си писмо по темата до редица институции. Ето и пълния текст на писмото:

"До министър-председателя на Република България
До министъра на външните работи на Република България,
До членовете на Министерския съвет на Република България,
До председателя на Народното събрание на Република България
До председателя на Държавна агенция "Национална сигурност"
Копие
До посланика на Руската федерация в България

На 18 септември Пьотр Толстой, кандидат-депутат и член на Висшия съвет на управляващата партия в Русия, е интервюиран от репортер на БНТ. На пожелание от страна на българския репортер "Пожелаваме му, ако влезе в Думата, да води доброжелателна политика към България" Пьотр Толстой отговаря:

"Разбира се, просто ще я купим цялата (България). Половината от крайбрежието вече купихме."

Горното изказване на руски политик от управляващата партия е повече от арогантно и показва свойското отношение на Кремъл (освен ако ръководството на "Единна Русия" не се разграничи от своя представител и кандидат) към България. Изказването на политик от ранга на Толстой накърнява достойнството на българското общество и държава и не може да бъде счетено за лична гражданска позиция или мнение.

Малко преди въпросното изказване руският политик заявява: "Нужна е дълбока реформа в Европейския съюз. Смяна на ръководството му и отказ от политиката на присъединяване на страни, които влизат в зоната на национален интерес на Русия." При тълкуването на на двата цитата не може да не изникне въпросът: България в "зоната на националния интерес на Русия" ли е, след като отчасти е "купена", а целта е да бъде купена цялата?

Ако това е официалната политика на управляващата партия в Русия, това е очевидна заплаха за националната сигурност и цялостта на България.

Като български граждани настояваме Министерският съвет на Република България да излезе с официална позиция, с която да поиска от ръководството на "Единна Русия" извинение и разграничаване от думите на Пьотр Толстой."

Настояваме Държавната агенция "Национална сигурност" да направи задълбочена проверка на обстоятелствата, които са визирани в изказването на Пьотр Толстой.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата 0| 0 |19.10.2017 . 50 пъти по-силна дрога от хероина залива пазара 0| 353 |19.10.2017 . Ангел Попов заплаши БСП със съд 1| 1052 |19.10.2017 . Янаки Стоилов: Конгресът на БСП е с пропагандни цели 0| 1603 |19.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах