Реклама / Ads
2| 5942 |29.08.2018 НОВИНИ

В противоречие на правилата: Мантинелата край Своге сменена от общината преди трагедията

.
Мантинелата край Своге, в която се заби автобусът-убиец е била сменена от общината малко преди тежката катастрофа, отнела живота на 17 души. Това е в противоречие на правилата, разкриха пред Фрог нюз разселващи.
 

Преди около месец на същото място мантинелата била отнесена от камион. След като няколко дни никой не я поправил, от общината се видели принудени да свършат тази работа. Така най-евтиното метално заграждение се оказало монтирано на злополучното място. По тази причина то не успя да задържи рейса-убиец, преди да се сурне към пропастта.  От тук произтичат  много въпроси-защо АПИ, които са стопани на пътя , не са я поправили, защо фирмата, която поддържа пътя не се е задействала, както  и защо общината се е нагърбила с тази работа, след като това тя не е в  нейните правомощия.

 

Междувременно лабораторията, изпитвала качеството на асфалта в участъка, където стана тежката катастрофа край Своге, е собственост на фирмата изпълнител на обекта "Трейс груп". Това значи, че изпълнителят е оставен сам да се контролира. Според пътни експерти законът и правилата допускат подобно нещо, като приемането на обекта се прави само по документи.


Тази вечер Своге се вдигна на протест заради опасния пътен участък. Според жителите на града пътят не е бил направен за движението, което е трябвало да понася всекидневно.

 

Една от жертвите на инцидента е ученикът Георги. Неговият дядо дойде да почете паметта на своя внук там, където животът му спира. Мъжът разказа, че преди да отиде войник е участвал в прокарването на пътя през дефилето преди години. Той казва, че от тогава пътят единствено е бил асфалтиран и че нищо друго не е направено. Не обвинява шофьора за случилото се.

 

„Шофьорът може да е допуснал грешка, да е отклонил вниманието си, защото точно в този момент небето шумеше от дъжда. От тук може да го е поднесло и самата вода. Дъждът е бил много пороен и се е събрала много вода на пътя. Не направиха пътя за това движение, което го има вече. Той е направен по старому, когато този път е прокаран с кирката и лопатата. Политици, кметове и фирми просто прибраха едни пари”, каза Розен Стойков.

 

Протестиращите се обявиха срещу корупцията с усвояваните пари за ремонт на пътища в цялата страна и се обединиха около мнението, че такива пътища като този край Своге убиват човечеството, а те съществуват заради безхаберието на управляващите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 10766 |29.08.2018 Само във Фрог: Мантинелата при обърнатия автобус на „Тракия” била същата като тази на Своге . 0| 4149 |28.08.2018 Експерт: Мантинелата край Своге е трябвало да бъде на пътното платно . 12| 4796 |28.08.2018 Жителка на Своге: Мантинелата и колело можеше да я бутне . 6| 5128 |26.08.2018 Любка Маринова: При добро сцепление мантинелата е трябвало да издържи автобуса край Своге

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads