Реклама / Ads
2| 2079 |13.09.2024 НОВИНИ

Проучване: Мнозинството германци подкрепят въвеждането на по-строги правила по границите на страната

.
Източник: БГНЕС
Мнозинството от германците подкрепят въвеждането на по-строги правила по границите на страната, съобщи ДПА, като цитира социологическо проучване на института "ЮГов" ("YouGov").
 

Седемдесет и един процента от анкетираните са за директен отказ на границата за влизане в страната на нуждаещи се от виза чужденци, които не са кандидатствали за убежище, както и на лица със забрана за влизане в страната.

 

Проучването недвусмислено демонстрира, че 45% от далите мнението си напълно подкрепят граничния контрол и евентуални затваряния като начини за контролиране на миграцията, а 28% от допитаните са изразили принципното си съгласие. 20% не са съгласни с тези мерки.





Осемдесет и два процента от участвалите в изследването са подкрепили въвеждането на повече депортации на лица без право на законно пребиваване в Германия. В същото време 11% са против увеличаване на депортациите, а 7% не са изразили категорично мнение.

 

Подкрепата за увеличаване на депортациите на лица без право на пребиваване, е доста по-висока сред хората на над 60-годишна възраст, като 95% от тях са в подкрепа на идеята. Във възрастовата група от 18 до 39 години 68% са "за", става ясно от допитването.

 

Социологическото проучване беше осъществено между 6 и 10 септември и в него взеха участие 2126 пълнолетни германски граждани. Допитването има отклонение на грешката от 2,13 процентни пункта.





Припомняме, че германската вътрешна министърка Нанси Фезер разпореди в понеделник въвеждането на временен граничен контрол по всички сухопътни граници, за да ограничи броя на неправомерните влизания. Очаква се допълнителните проверки да започнат в понеделник и първоначално ще бъдат за период от шест месеца.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2085 |13.09.2024 Северна Корея разкри съоръжения за обогатяване на уран . 6| 2022 |13.09.2024 Главчев: Няма да допуснем "ала-бала" с машините на изборите . 1| 2146 |13.09.2024 Първата ни ракета Григор Димитров ще замести Рафаел Надал в отборния турнир Лейвър къп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads