Реклама / Ads
0| 2971 |12.12.2022 НОВИНИ

Проверяват се всички версии за катастрофата на туристическия автобус

.
Ще бъдат разгледани всички възможни версии за тежкото транспортно произшествие с туристически автобус до свиленградското село Младиново. Това съобщи окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов пред журналисти.
 

Инцидентът с връщащи се от почивка в Кавала, Гърция, около 40 екскурзианти стана на пътя между свиленградското село Младиново и харманлийското Дрипчево. На остър завой автобусът излиза от пътя, къса мантинелата и се обръща странично в дълбоко дере. На място е загинала жена, която е била водач на групата.


В разследването са ангажирани четирима следователи. По първоначални данни, катастрофата е станала в условията на валеж от дъжд и хлъзгав път. Най-вероятните причини са човешка грешка или техническа неизправност, уточни Стоянов.


Той добави, че пробите на водача за алкохол и наркотици са отрицателни. Ранени са 19 души, които са настанени в болници в Свиленград, Харманли и Хасково. Засега няма пострадали с опасност за живота. Назначени са огледи и експертизи за установяването на всички обстоятелства около инцидента, посочи Стоянов.


Колегите реагираха много бързо, каза директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково Атанас Ненков. На място веднага бяха изпратени достатъчно екипи на Спешна помощ, пожарната и полицията. За щастие, пътуващите четири деца в автобуса не са засегнати при произшествието, допълни Ненков.

 

„Има отказали хоспитализация, защото са били в добро състояние. 9 са в хасковската болница, 6 в Свиленград и 4 в Харманли. Пострадалите общо са 19 души. Има двама в по-тежко състояние, които са в Хасковската болница, сега отивам да ги видя“, информира служебният здравен министър д-р Асен Меджидиев.
.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3672 |11.12.2022 Демерджиев за загиналия полицай на границата: Разследват се версии за нещо много сериозно . 15| 3249 |10.12.2022 Плевнелиев: На мен ми казват: “Провалена държава сте”. Проф. Габровски познава всички в държавата, лекувал ги е . 2| 3460 |09.12.2022 Никола Минчев: Ще дадем всичките си 53 гласа против правителство на Габровски . 1| 7305 |06.12.2022 Сагата с Народния театър е представлението ”Троянският кон”, който всички гледаме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads