Реклама / Ads
28| 5514 |15.02.2021 НОВИНИ

Проверка установи - кабелът-убиец все пак стигал до обект в болница ”Св. Иван Рилски”

.
Източник: БГНЕС
Обектът, свързан с оголения кабел, който най-вероятно е причинил трагичния инцидент на бул. “Акад. Иван Гешов” вчера, се намира на територията на болница “Св. Иван Рилски”. Това е установила проверката на експертна група, назначена от Район “Триадица”, въпреки че по-рано днес от лечебното заведение излязоха с официално становище, с което отрекоха да имат общо със случилото се.
 

Според официалното съобщение от пресцентъра на Район “Триадица” в шахта, разположена в близост до светофарната уредба на мястото на инцидента са изведени подземно два електропреносни кабела, поставени над земята и прокарани по огражденията. Кабелите стигат до два частни обекта - единият на общинска територия, която не функционира и няма схема за поставяне и другият, разположен на територията на двора на МБАЛ “Св. Иван Рилски“ ЕАД. 


Въпросният обект не функционира към момента на днешната проверка. Съгласно наличните данни в районната администрация, този обект се стопанисва от търговско дружество „Дениа 2016“ ЕООД, регистрирано в търговските регистри на общината като функциониращ обект от 2016г. Обектът се експлоатира в двора на болничното заведение въз основа на договорни правоотношения, сключени между дружеството и болницата през 2016г. По отношение на този обект е водена преписка за узаконяване, но и за премахване. И двете са приключили с изискване за информация от областна управа и болничното заведение, заявено от районната администрация през м. май, 2019г., по което до днешна дата няма отговор. 


Във връзка с горното, районната администрация адресира писма до Софийска градска прокуратура, електроразпределителното дружество, МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕАД, министъра на здравеопазването, областната управа на гр. София, СДВР, „Улично осветление“ ЕАД и дирекция „Управление и анализ на трафика“ към Столична община с молба за съдействие и предоставяне на информация, която да послужи на разследващите органи за изясняване на фактите и обстоятелствата, довели до фаталния инцидент. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 10004 |22.12.2020 Прокуратурата не е установила коя е "Мата Хари", направила записа от спалнята на Борисов . 4| 3419 |21.12.2020 Омбудсманът поиска проверка на ”Топлофикация - София” заради високи сметки . 3| 4053 |21.12.2020 АЕЖ: МВР да публикува всички материали от проверката на побоя на Димитър Кенаров . 21| 4709 |21.12.2020 Христо Иванов ще поиска днес от прокуратурата материалите от проверката на гласа на премиера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads