Реклама / Ads
4| 3021 |11.03.2024 НОВИНИ

Психиатърът д-р Николай Михайлов: ПП-ДБ имат един много висок залог - върховенството на закона

.
Психиатърът и богослов д-р Николай Михайлов Източник: Стопкадър: bTV
"ПП-ДБ имат един много висок залог - върховенството на закона. Те обаче не могат да извършват това дело сами." Това мнение изрази в ефира на bTV известният психиатър, богослов и политически анализатор доктор Николай Михайлов.
 

По думите му наблюдаваме един процес на "влюбена омраза" в българската политика.

 

"Това в някакъв смисъл означава и изключителна еластичност на българския политически живот. Ако личният интерес е налице, а той в случая е, нещата са ясни. Защото властта е нещо, което представлява свръхценност на политическия занаят. Евроатлантическата ценност успя да спаси хора, които са засегнати от закона "Магнитски", които имат тежки проблеми с българското правосъдие, и които са обичайни заподозрени за това, което се нарича корупция по високите етажи на властта. От друга страна, се оказа, че е възможно ако произнасяш почти натрапчиво ключови геополитически лозунги, мантри, свързани с евроатлантическата интеграция, тогава ти биваш оневиняван", посочи специалистът.





Според него същинското политическо събитие е драмата на една беззащитна жена - съдия Владислава Цариградска.

 

"Тя събира в собствената й драма този проблем, който за политиците се оказва основен. Тя продължава да бъде беззащитна, защото се движи с охрана. Охраната не е пълноценна да върши това, за което е призвана. Говорим за едно системно преследване, което трябва да осветли един основен факт - справянето с тези, които са постигнали архитектурата на недосегаемост, не може да е лесно. Тези хора са фундаментално недосегаеми. Политическата игра на декларативна съдебна реформа ще бъде извършена само по специфичен начин", смята психиатърът.





Запитан може ли разследващите да се саморазследват, д-р Михайлов бе категоричен, че подобен сценарий е невъзможен.

 

"Безконечната игра на криеница и на едно нелепо визионерство няма да доведат до нищо конструктивно", каза още експертът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 7509 |11.03.2024 Надежда Нейнски: Ако Украйна загуби тази война, НАТО ще се изправи срещу Русия . 9| 8896 |11.03.2024 Разбулени тайни: Защо чудовището в Лох Нес не изяде Борисов? Какво ни чака след завъртането? . 8| 3283 |11.03.2024 Вижте кои влизат в изпълкома на Бербатов, ако оглави българския футбол . 8| 2959 |11.03.2024 Ген. Сирски предлага: Военнослужещите в челните редици на фронта да получават двойни бойни възнаграждения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads