Реклама / Ads
0| 10559 |26.04.2022 НОВИНИ

Психологът Росен Йорданов: Путин е с деформиран характер, премина от ”момчето от КГБ” и Вовата до диктатор

.
Росен Йорданов
„Обожествяването и демонизирането са характерни за диктаторите. Няма съмнение, че Владимир Путин е сред тях. Той е анализиран от много световни служби. Допускаме една фундаментална грешка – че анализираме хората, без да се съобразяваме с контекста на ситуацията. Путин премина през няколко фази – момчето от КГБ, Вовата, а днес е Путин.
 

Трябваше да се покаже различен от Елцин, да запази хладнокръвие и да представи руския президент като решителен лидер и богатир, а не като пияница“. Това заяви социалният психолог Росен Йорданов.

 

„Лудостта е наличие на халюцинации и на липса на реална представа за света. При Путин има деформация на характера. Психопатът може да е подсъдим. Той е лишен от чувството на съпричастност и емпатия. При Путин има нарушена картина на психичното му състояние. Той не е шизофреник, но е налице мизантропската политика, която води. При Путин има панически състояния и дефанзивен режим на мислене. Параноята е част от процеса на отиващия си диктатор. При диктаторите имаме само публична зона, допълни той пред Нова нюз.


При Путин проблемът е в характера. Той се движи по спиралата на регреса и на упадъка. Младият Путин е следвал стратегията на кръга около него, но всичко днес е тук и сега. Дори и най-добрият стратег не може да предвиди абсолютно всичко и в каква ситуация ще попадне. Путин е восъчен и статичен, но той все по-трудно започва да контролира емоциите си. Всяко нещо носи послание. Има желание за контрол, който става все по-труден. Той е с изместен център на нормалността. В никакъв случай не трябва да очакваме от него смирение. Той ще върви в посока на деградация и не съм убеден, че ще действа рационално“, каза още психологът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3877 |18.04.2022 Психологът Росен Йорданов: Българският народ е травмиран, не е мъдър . 0| 3524 |17.04.2022 Тошко Йорданов: Темата “Скопие” в коалиционното споразумение е на ръба . 0| 2919 |13.04.2022 Йорданов: Петков се сети кога да изпраща предложения. Парите за пътните фирмите са кризисен пиар . 0| 5576 |11.04.2022 Тошко Йорданов: Има съсредоточаване на огромна власт в ПП и Асен Василев. Някой иска да ни скара

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads