Реклама / Ads
1| 4811 |24.09.2015 НОВИНИ

Пуснаха акушерката Ковачева под домашен арест

.
Камери "уловиха" акушерката за побия над невръстното бебе
Акушерката Емилия Ковачева е пусната под домашен арест, след заседание на САС. Тя е свалила 20 кг., но медиците са категорични, че може да седи в ареста. Това стана ясно от съдебномедицинската експертиза, която бе назначена на предходното заседание по искане на защитата на обвиняемата за побоя над новородено в столичната болница „Софиямед".
 

От изследванията, направени на Емилия Ковачева, става ясно, че оплакванията за липса на апетит, тежест и блока в стомаха се дължат на камък в жлъчката. Не се изискват обаче по-специални грижи, а само прием на болкоуспокояващи, съобщи Нюз. бг.

 

В съдебната зала експертът заяви, че престоят на Емилия в ареста не може да влоши състоянието й. Акушерката е прегледана и от психиатър, който е препоръчал прием на лексотан и е констатирал, че тя няма някакви по-сериозни психични заболявания.

 

На съдебното заседание стана ясно още, че Емилия Ковачева е отслабнала от както е задържана с около 10 кг. По нейни данни отслабването е дори и с 20 кг.

 

Съдът прие експертизата, а самата Емилия Ковачева попита експерта дали антидепресантите повишават кръвното налягане. Вещото лице обаче й напомни, че такива медикаменти не са й назначени.

В случай, че визира лексотана, той обясни, че действително взимането на този медикамент може да повиши кръвното налягане, но в нейния случай й е предписана малка доза - една таблетка вечер. Затова и няма такава опасност .

 

Пред медиите експертът обясни, че ако Емилия Ковачева има оплаквания в бъдеще, тя отново трябва да бъде прегледана. Той обаче отново заяви категоричното си становище, че към момента здравето на Емилия Ковачева позволява тя да бъде в ареста.

 

Адвокатът на акушерката и днес продължи да поддържа искането си за отвод за двама съдии от тричленния състав с мотива , че са участвали в други производства по разглеждане на нейната мярка за неотклонение. Искането му обаче и този път бе отхвърлено - според съда принципът на законност е спазен и няма основание за отвод на никой от членовете.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4290 |17.09.2015 Адвокатът на акушерката, пребила бебе, иска отвод на съда . 2| 4333 |17.09.2015 Акушерката Емилия Ковачева иска да бъде освободена от ареста . 2| 4352 |14.09.2015 Пак пуснаха снимки на замесения в убийството на Георги . 2| 4308 |12.09.2015 Лекар: Историята с акушерката е инцидент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads