Реклама / Ads
5| 6225 |27.04.2012 НОВИНИ

Пуснаха на свобода събирачите на дългове

.
Късно снощи спецсъдът реши да освободи петимата, арестувани при акция на ГДБОП заради насилствено събиране на дългове. Според магистратите нямало достатъчно доказателства, че групата е извършвала насилствените изнудвания.
 

 

Спецсъдът не приема, че от събраните факти по делото е доказано, че  С. Стефанов, Я. Василев, К. Велинов, М. Добрев и А. Алхамуи са участвали в престъпна група за изнудване, като за неин лидер е посочен Стефан Стефанов.

Приложените доказателства по случая не съдържали и достатъчно данни обвиняемите да са участвали от декември м.г. до март т.г. в престъпна група, както и да е нямало признаци за стройна струкрура на престъпно сдружение, пиши Bnews.

Определението подлежи на обжалване и протест в 3 дневен срок пред Апелативния специализиран наказателен съд. Така наречените "събирачи на дългове" са всъщност фирма "S-Energy" или "Стефанови енерджи", а оплакалите се от тях граждани са били длъжници на автомобилната лизингова компания "Хипо Алпе-Адриа-Лизинг" ООД, потвърдиха източници от МВР.

Притисканите клиенти на автомобилната лизингова фирма казали пред антимафиотите, че при просрочване на задълженията им, колите на кредит били прибирани.

Служители на "S-Energy" вземали втория ключ от лизинговото дружество и откарвали возилата на паркинг.Разбира се това се правело без знанието на длъжниците, а те били уведомявани по телефона, че ще си получат обратно автомобила, когато платят вноските.

"S-Energy" имат 15 клиента, сочи официална информация в сайта на фирмата. Освен гореспоменатата автомобилна лизингова компания, в списъка влизат още банките Булбанк, ДСК, МКБ Юнионбанк, също така Уникредит, Мотопфое, застрахователно дружество "Виктория и др.

"Стефанови енерджи" не членуват в Асоциацията на колекторските агенции в България, но се ползвали с добро име, твърдят от бранша. Нарочената група за изнудване бе арестувана при спецакция на ГДБОП през нощта на 25 април в София, Кюстендил и Добрич. Тогава бяха арестувани осем човека, всичките служители на фирма "S-еnergy".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 8040 |22.04.2012 Кирови: В друга държава Наглите нямаше да са на свобода . 30| 5526 |26.03.2012 К. Киров и Гунински: Защо Шкафа е бил на свобода? . 18| 7417 |02.03.2012 Пуснаха заподозряния за убийство студента Марио Дончев . 14| 5756 |02.03.2012 Митьо Очите излезе на свобода

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads