Реклама / Ads
0| 3047 |17.06.2022 НОВИНИ

Путин: Санкциите срещу Русия са по-вредни за онези, които ги налагат

.
САЩ се опитват да изолират грешните държави. Забравят, че има и други центрове на сила в света. Западните нации все още разсъждават с термини от миналия век и третират останалите страни като колонии.
 

Това заяви руският президент Владимир Путин по време на Петербургският международен икономически форум.

 

Според Путин Русия “е била принудена” да започне “специалната военна операция” в Украйна. Причината - Москва е трябвало “да защити хората си в Донбас”, които са били подложени на геноцид.


Държавникът нападна западния "икономически блицкриг" и наложените срещу Русия санкции след инвазията в Украйна. Според Путин те са "безсмислени". Освен това държавният глава счита, че държавите от Запада "не са успели в опита си да разбият Москва". 


Путин бе категоричен - санкциите са по-вредни за онези, които са ги наложили.


По думите му Европейският съюз може да загуби повече от 400 милиарда долара, а ЕС е загубил "политическия си суверенитет" в отговора си на войната в украйна. Путин прогнозира продължаваща инфлация.

 

Според руския президент Западът вкарва оръжия в Украйна и финансира русофобията в страната.

 

Главата на Кремъл коментира и проблемът с блокираното заради войната украинско зърно, което заплашва света от продоволствена криза. Путин каза, че има няколко варианта за износ на украинско зърно наведнъж, но само властите в Киев ще решат как да направят това, "без да се фокусират върху собствениците им отвъд океана“.

 

"Ние не пречим на доставките на украинско зърно, не сме копали черноморските пристанища", посочи още Путин.

 

Припомняме, че Русия се съгласи да освободи износа на зърно и посочи, че двете пристанища в контролираните от Москва Мариупол и Бердянск са готови да заработят, но поиска в замяна Киев да разминира териториалните си води. От Украйна виждат опасност в подобно искане.

 

По думите на Путин Русия е в състояние значително да увеличи износа на храни и торове, обемът на доставките на зърно може да се увеличи до 50 милиона тона през следващия сезон.

 

Очаквайте подробности.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3072 |15.06.2022 Зеленски: Териториалните амбиции на Русия се простират от Варшава до София . 0| 3756 |15.06.2022 Столтенберг: Кремъл се оттегли от споразумението НАТО - Русия . 0| 3073 |15.06.2022 Преговорите с Русия за Украйна са неизбежни, смята Макрон . 0| 2960 |14.06.2022 Русия със санкции срещу 29 британски журналисти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads