Реклама / Ads
6| 10477 |02.11.2022 НОВИНИ

Радан Кънев: Няма сила, която да приеме правителство, в което Борисов да управлява от Банкя

.
Радан Кънев
Очевидният блок ГЕРБ-ДПС трябва да бъде разделен. В българското общество няма сила, която да приеме ново правителство, в което Бойко Борисов е център на вселената и България се управлява от Банкя, защото той дори няма да е премиер. Това заяви Радан Кънев.
 

Той категорично размаха пръст на ГЕРБ да не се изкушават да приемат подкрепа от ДПС, защото това ще свърши бързо, но същевременно призна, че вариант за мнозинство без ГЕРБ няма.


Не е оптимист за съставянето на правителство. Не виждам процес на преговори. А демокрацията е процес, при който след избори следват преговори, а след това следва управление, посочи евродепутатът.


Виждам имитация на преговори, която е поредна предизборна кампания. Доволен съм, че моята политическа партия - "Демократична България"не се изкушава да прави кампания от този процес, коментира Радан Кънев.


Смятам, че има решение. Не искам нови шест месеца еднолично управление, България пак да бъде без парламент и да бъдем безпомощни да се справяме с кризите около нас. Вместо да се възползваме от огромните възможности, които в момента дава Европейската комисия, рискуваме те да се превърнат в проблем, и да породят антиевропейски настроения, каза още Кънев.


В момента това, което виждам като решение е „Продължаваме промяна“ и „Демократична България“ да консолидират най-големия блок в българския парламент. И с втория, и с третия мандат, с много сериозни разговори с партия ГЕРБ да се стигне до формула, каза Радан Кънев.


Когато говорим за националната ни сигурност, не бих говорил за ценности, а за интереси. Естествено има и ценности – те са дали украинските граждани трябва да бъдат защитени от руската агресия и отговорът е еднозначен – да. Така евродепутатът коментира дебата трябва ли България да изпрати военна помощ на Украйна.


Когато говорим да се подкрепи украинската армия материално, за да защити страната си, говорим и за нашия национален интерес. Държави като Литва, Латвия и Естония олигофрени ли са, или виждат риска и подкрепят Украйна преди Русия да стигне до тях? Радвам се, че има широко мнозинство в тази посока, заяви Кънев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9515 |02.11.2022 Росен Желязков: Крачка напред ! ПП не искаха да разговарят. А сега ще разговарят, но няма да покрепят . 0| 2741 |02.11.2022 Пожар в гората над Карлово. Няма опасност за населението . 1| 2774 |02.11.2022 Зеленски: Надеждите на Русия за зимата няма да се оправдаят . 3| 2861 |02.11.2022 Крум Зарков: Няма достатъчно осъдени по високите етажи на властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads