Реклама / Ads
35| 5593 |14.10.2022 НОВИНИ

Радев дава първия мандат след като НС се събере. Темите за Митрофанова и Зеленски ”отклонявали фокуса” от проблемите на хората

.
Първият мандат за съставяне на правителство ще бъде връчен на ГЕРБ след конституирането на Народното събрание. Кога точно - все още не е ясно, заяви пред журналисти президентът Румен Радев.
 

Той посочи още, че партите трябва да решат дали да има правителство на всяка цена с много компромиси или нови избори. Президентът обаче имал чувството, че дебатът около "истинските проблеми на хората" се отклонявал с теми като поканата на Елеонора Митрофанова на откриването на НС и включването на украинския президент Володимир Зеленски в първото заседание на депутатите.

 

"Дадох време на партиите да се отдалечат от предизборната реторика и противопоставянето. Призовавам ги да използват това време. Хората не дадоха изрично подкрепата си само за една партия. Няма да има лесна коалиция", категоричен беше Радев. 


Изцяло в правомощията на Народното събрание е темата с поканата на руската посланичка Елеонора Митрофанова, посочи Радев. 


"Нали разбирате, че е унизително политическия процес у нас да е подчинен на дилемата дали някой посланик да присъства или не на откриването. Партиите да върнат фокуса си към истинските проблеми на българите. Що се отнася до обръщението на Зеленски - имам чувството, че партиите се надпреварват коя по-бързо ще загърби истинските проблеми на хората", заяви още Радев. 


Тази теза бе застъпена от БСП и "Възраждане", които се противопоставиха на предложението Митрофанова да бъде поканена.


Президентът поздрави службите и правителството за категоричния отговор на обвиненията на Кремъл, според които България има участие във взривовете на Кримския мост.


"Трябва решително да се пресичат твърденията за намесата на страната ни в терористична дейност", допълни държавният глава. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3155 |14.10.2022 Официално: Радев вика депутатите в 48-мото НС идната сряда в 9 ч. . 8| 3648 |13.10.2022 Лукашенко обяви създаването на съвместна групировка войски с Русия. Киев е заплашен от нова офанзива от Беларус? . 1| 4732 |13.10.2022 Общинският съветник, който хулиганства в сградата на СО, подава оставка . 4| 14495 |13.10.2022 Атанас Атанасов: Правителство на Радев тихомълком разреши продължаването на Договора за концесия върху Росенец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads