Реклама / Ads
1| 2771 |15.11.2022 НОВИНИ

Ще заровят ли томахавките Нинова и Радев? Мястото на срещата е утре, на "Дондуков" 2

.
Президентът Румен Радев ще се срещне с представители на БСП утре. Държавният глава ще обсъжда с левицата възможностите да се състави правителство. Наблюдатели на политическите прочеси очакват с интерес, как ще протече разговорът, тъй като в последно време сме свидетели на открити нападки и от двете страни. Стигна се до призоваване от Корнелия Нинова Президентството и министри от служебния кабинет да не се месят във вътрешно-партийните работи на БСП.
 

Дали конфронтацията между "Дондуков" 2 и "Позитано" 20 ще продължи, ще стане ясно в сряда в 15 часа, когато започва срещата.

 

Държавният глава започна консултациите на 26 октомври с първата политическа сила ГЕРБ-СДС. След това той се срещна с “Продължаваме Промяната“, ДПС и "Възраждане".

Партията на Борисов бе първата, която разговаря с държавния глава. На срещата бяха обсъдени вариантите за съставяне на правителство и идеите на партията за бюджета, законодателните промени около Плана за възстановяване и развитие, енергетиката, модернизацията на армията и предоставянето на оръжия за Украйна. 

 

След срещата си с президента от “Продължаваме Промяната” посочиха, че ще са “най-предвидимата опозиция на ГЕРБ” и призоваха президента да внесе бюджет в Народното събрание. От ПП категорично повториха, че няма да подкрепят първия мандат. В момента обаче очакват от ГЕРБ да дадат подкрепата си за втория мандат. 

 

От ДПС дадоха предложение на Румен Радев - да затвори партиите в президентството до издигане на “бял пушек”. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ не даде ясен отговор дали депутатите от партията са готови да подкрепят първия мандат на ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство и призоваха за диалог.

 

От “Възраждане” директно поискаха от президента третия мандат, въпреки че конституционната процедура не е на този етап. Лидерът Костадин Костадинов настоя още за референдум за приемане на еврото, но стана обект на критики от страна на президента. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2924 |13.11.2022 Нинова: Това, което виждаме напоследък е политическа вакханалия . 1| 3077 |11.11.2022 ДПС и БСП си говорят за бюджета. Карадайъ пита Нинова ще има ли редовен кабинет в средата на 2023 г. . 4| 4060 |10.11.2022 Нинова: Първи мандат на ГЕРБ, да казват какво ще правят - без нас . 4| 2978 |07.11.2022 За Нинова е странно, че ГЕРБ и ПП ще се срещат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads