Реклама / Ads
5| 3170 |03.03.2024 НОВИНИ

Радев и тържествената заря проверка в София. И дано с това тежката пропаганда вече приключи /видео/

.
В 18:30 часа започна тържествената заря проверка на площад "Народно събрание" в София по случай Националния празник на България - 3 март. Президентът Румен Радев прие почетния строй на представителните части на Българската армия.
 

Радев прие почетния строй на представителните части на Българската армия.

 

„В това тревожно време, когато се променят граници, а оръжията често заглушават разума, е важно всички ние, български политици, да бдим над суверенитета на родината. Всички българи да осъзнаем силата си. Да бъдем достойни за онези, които почитаме в дни като днешния, да обединим солидарните си усилия, за да сбъднем идеала за свободна и справедлива България. Да отстояваме свободата на своята съвест, независимостта на своите действия, достойнството и честта на отечеството. Вечна слава на героите. Да живее България", каза държавният глава по време на словото си.







„Отново сме заедно, за да почетем Трети март – ден на българската свобода, съдбовен вододел, който пробуди жаждата за живот на потъпканото ни бащино огнище и предопредели раждането на нова България. Да почетем историческия подвиг и саможертвата на българските опълченци и на войните от всички народности от армията на руския император Александър Втори, които сложиха край на петвековното османско иго", допълни Румен Радев.

 

„Отменян в миналото и атакуван днес, трети март не само удържа на користния натиск. Празникът ни не е единствено отзвук от тътена на освободителната Руско-турска война, не отразява само победата на бойното поле. Трети март не е и само датата на един международен договор, както неведнъж се опитват да ни убедят. Това е ден, ознаменувал триумфа на вековния идеал за свобода и саможертвата на поколения българи, съхранили искрата на надеждата и борбата през дългата зима на робството”, каза още Радев.

 

Държавният глава подчерта, че 3 март постави заслужен венец на подвига на българските опълченци, продължи пътя на Раковски, Левски и Ботев, сбъдна предначертаното от Паисий и възрожденците – завета за свободна, единна и европейска България.





А по-рано днес на Шипка обясняваше колко е "горд" да види "толкова родолюбиви българи на Шипка, в деня на националния ни празник". А пред него - руски знамена на руски патриоти, които нямат нищо общо с модерния патриотизъм и любов към родината.

 

Оттук насетне можем да се надяваме само на едно - тежката пропаганда колко трябва да сме благодарни на Русия, вече да приключи. Или поне за днешния ден. И поне, изказвана от високите етажи на властта. Не друго, но чувството за гордост на модерните българи съвсем бива стопявано, когато гелдаме такъв президент.

 

ФрогНюз

 

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 3160 |03.03.2024 Аламанов: Трябва да поискаме незабавна забрана на всички про-путински партии . 2| 2999 |03.03.2024 "Вън войските на марионетката Живков от ЧССР". Разказ от 1968 г. . 47| 10230 |03.03.2024 Проф. Келбечева: Плащаме 32 тона злато за Освобождението, а България е окупирана от Руската армия . 3| 3141 |03.03.2024 Целият пропаганден арсенал на Кремъл се насочи към Навални след смъртта му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads