Реклама / Ads
0| 3268 |07.04.2022 НОВИНИ

Радка Аргирова: У нас ще влязат лекарства, които спират ковид, ако се вземат до 72 часа

.
Радка Аргирова
Предстои в България да влязат две или три нови лекарства, които са против ковид с профилактично действие. Ако се вземат до 72- ри час, той ще бъде прекъснат. Но лекарят трябва да е наясно, а диагнозата се слага с писиар. Ще има лекарства и то не едно. Те се използват имат добри резултати. Това каза по БТВ проф. Радка Аргирова. Тя уточни:
 

 Писиарът не бива да се премахва. Държавата има поръчка за тези лекарства, не мога да кажа колко ще струват. 

 

Хората носят маски в обществения транспорт. Много млади хора също носят маски и това ми прави добро впечатление.  Но в магазини, молове, в места, където се събират хора, не забелязвам такова нещо. И това малко ме притеснява. нека да не забравяме-носенето на маски е малко неудобно, но е нищо, пред това да се разболееш от ковид. В болницата целият персонал е с маски. Призовавам пациентите също да са с маски. 

 

Благоприятна е обстановката, но наблюдението придължава. не бива да мислим, че пандемията е свършила. В някои страни има повишаване на броя на заразените. В момента шества един субвариант на Омикрон. Следва да има нова ваксина, съобразена с Омикрона. Зная, че такава се подготвя. И вероятно тя ще е още по-ефективна. 

 

Четвъртата доза вдига имунитетета, но за 4 седмици. Само за най-възрастните хора - над 65 години, трябва да препоръчаме да се сложи тази доза. След 4 седмици отново ще паднат антителата. Възрастта е важен фактор. Приоритизирани трябва да се възрастните, лекарите, учителите и полицията. 

 

Не изключвам ново покачване на заразените. Например около Великденските празници. Около 1-10 май може да има вълна, който няма да е толкова силна. Въпросът е сега да разберем кой вариант в нас доминира.  Може да има смесена инфекция-ковид с грип.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3148 |05.04.2022 Проф. Аргирова: Ваксините осигуряват защита и срещу новия подвариант на Омикрон ВА.2 . 0| 3850 |03.04.2022 Вирусологът Радка Аргирова: Следваща вълна може да има в края на септември . 0| 7733 |25.02.2022 Кремъл заплаши с “реакция”, ако Швеция и Финландия влязат в НАТО . 4| 3116 |24.02.2022 Сънародник пред Евроком: Има руски десанти в плен, които са се опитали да влязат в Харков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads