Реклама / Ads
16| 4518 |23.12.2020 НОВИНИ

Радослав Бимбалов: Целта беше ясна – да настроят нас, недоволните, един срещу друг

.
Радослав Бимбалов
Животът ни дели. За всеки той протича различно и ни прави образовани или илитерати, смели или страхливи, гладни или сити, послушни или непокорни. Това естествено разделение не върши работа на тези, които искат да управляват умовете, решенията и джобовете ни. Тези групи са прекалено големи, нужно им е повече раздробяване.

Да вземем например гладните и ситите. С помощта на популизъм, щедри лъжи или дребни подаяния гладните могат да се разделят на избрани и забравени. На първите ще хвърлят по банкнота, дори ще им обещаят по две. Ще им асфалтират улица или просто ще им отидат на крака на селския мегдан. Те ще си останат гладни, но вече се чувстват забелязани, припознати, избрани. Тоест различни от другите гладни, които властта сякаш не вижда.


Властта дели лесно и ситите – на приближени и отхвърлени. На първите се позволява да седнат на отрупаната маса на корупцията, където кокалът струва мълчаливо покорство. Другите сити са отхвърлени и се справят със залъка си сами, но идеята е онова пиршество да не остава скрито за очите им. Защото така ситите са удобно разделени.


Защо пиша всичко това ли? Заради групата на недоволните. С помощта на пропаганда, публични слуги и ехо от зависими медии, различията между недоволните ще бъдат преекспонирани до истерия. От самото начало на протестите се търсят конфликтните точки между лицата на протестите. Набутваха ги във всякакви схеми и интриги, повтаряха и изкривяваха изпуснати реплики и емоционални изблици. Целта беше ясна – да настроят нас, недоволните, един срещу друг. Да избухнем в спор кой е по-протестен, кой е по-демократичен, кой е по-решен да скача срещу чудовището, което всички мразим.


Ами, честито, получи им се.


Но проумейте едно, скъпи Facebook имигранти. Това, което обединяваше Трио, Мая, Слави, Боец, Демократична България и всички останали знайни герои беше само един площад на гнева.


Властта няма нужда да ни разделя, защото ние всъщност НИКОГА НЕ СМЕ БИЛИ ЗАЕДНО.


Имаме два избора. Първият е да приемем тази истина и да тръгнем тепърва да се опознаваме и разбираме.


Вторият е Терминал 2.

 

Facebook, Радослав БимбаловРеклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 6042 |16.12.2020 Бимбалов: Лесната част на нежната ни революция приключи . 14| 6234 |15.12.2020 Бимбалов: Тези отгоре са деградирали като личности отдавна . 16| 3529 |13.12.2020 Радослав Гайдарски: Възможно е да има реакция към ваксините, но в това няма страшно . 65| 7728 |08.12.2020 Бимбалов: Буруджиева и Христова - две дами, коленичили на едно килимче, с надеждата да е летящо. Тъжна гледка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads