Реклама / Ads
4| 3175 |10.02.2024 НОВИНИ

Радослав Христов: Изненадан съм от колегите, които продължават да протестират

.
Ние спираме ефективните протестни действия, но оставаме в протестна готовност до изпълнението на договореностите в споразумението. То още не е подписано, очаква се това да се случи в понеделник. Надявам се, че няма да има изненади. По отношение на колегите, които продължават да протестират, аз лично съм изненадан. 
 

Това заяви пред Нова телевизия председателят на Тракийския съюз на зърнопроизводителите Радослав Христов.

 

Коментарът му е по повод продължаващото недоволство на част от бранша. Земеделци продължават да настояват за оставката на министър Кирил Вътев, както и например за промяна на условията по “Зелената сделка”, която обаче е общоевропейска политика. 

 

Тази сутрин стана ясно, че От Националната асоциация на картофопроизводителите и сдружението "Обединени земеделски производители" не подкрепят споразуменията, постигнати вчера с изпълнителната власт. Те постигнаха съгласие за изплащането на т.нар. украинска помощ и други от исканията на сектора снощи. Според него по-малките стопанства ще получат повече пари, а по-големите - съответно по-малко като собствениците ще трябва да докажат загубите си със специална справка под формата на по-облекчена данъчна декларация. 





В демонстрациите участват няколко организации. Една от тях е Националната асоциация на картофопроизводителите, чийто председател обаче е бивш зам.-министър в служебното правителство на президента Румен Радев. 

 

“След като те вчера бяха при премиера и техният представител не изрази никакво противоречие там, защо го чуваме днес от улицата? Не го чухме там като мотивация и аргументи”, каза Христов. 

 

Той обясни още, че премиерът попита всички представители от сектори дали има нужда се добави нещо към споразумението. 

 

“Не чух никакви коментари в рамките на тези 1 час и 30 минути, в които бяхме там”, поясни председателят.

 

“Когато имаш няколко искания, които бяха групирани в три точки – зелената сделка, законодателните промени и финансовите искания, трябва да намериш баланс кое е най-важно. Не само аз лично, но и много от колегите поставяме на преден план зелената сделка и законодателните промени, отколкото парите”, категорично заяви Христов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 2978 |10.02.2024 Петков: Правителство в този формат ще има след 6 март . 15| 2710 |10.02.2024 Пеевски: Денков да си отиде в МОН, а ГЕРБ да вземат външно. Не разбирам проблемът . 12| 3222 |10.02.2024 Множат се земеделците против споразумението с властта. Основни рупори срещу меморандума - свързани с Радев . 7| 5169 |10.02.2024 Експерт: Българските приятели на СССР - със солидни пенсии от “Лукойл”. Това е политическа компания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads