Реклама / Ads
1| 5555 |09.02.2020 НОВИНИ

Радослав Русев пред Фрог: Имотът със строежа на Тюленово не е мой, но и там всичко е изрядно

.
строеж край Тюленово Източник: Facebook
Напълно изряден е спорният строеж в с. Тюленово, който предизвика скандал в социалните мрежи и бурна реакция от страна на екоактивисти. Това увери пред FrogNews собственикът на хотел “Тюленово” - Радослав Русев. Самият Русев обаче няма нищо общо с имота, върху който се строи. Става дума за друг парцел, на около 300 метра от хотела, обясни бизнесменът.
 

Русев потвърди информацията, изнесени от други медии, че негласно имотът е собственост на архитекта на Шабла Татяна Нейкова. По документи той се води на нейния син, който в момента не живее в България. Татяна Нейкова в качеството си на главен архитект е подала и декларация за конфликт на интереси.

 

“Сделките са от преди около 8 години, а юридически всичко е изправно и се е случило по прозрачен начин”, обясни Радослав Русев.

 

Парцелът с възбрана от КПКОНПИ е различен от този, върху който е издигнат строежа на Нейкова. Той е ограден с колчета, а върху него няма нищо, обясни бизнесменът.

 

“Знаете те как действат от комисията - идват едни писма, а ние после ходим да си говорим. В момента всичко е на начален етап и се входира. Изпратили сме писма. Нямаме притеснения от КПКОНПИ. Ще покажа всички свои договори и ще стане ясно, че нямаме скрити неща. 2013 година открих ресторанта, а 2015 - хотела”, категоричен е Русев.

 

Строежът, предизвикал скандал в социалните мрежи обаче се приема по различен начин от жителите на Тюленово. В селото живеят малко над 30 души и никой не е възроптал срещу строежа, увери още собственика на едноименния хотел край Шабла.

 

“Познавам собствениците и на други подобни терени. В момента те живеят в чужбина, но имат намерението да си построят къщи и да изживеят старините си там. В днешно време всеки се възползва от правото си на собственост. Хората в Тюленово гледат добре на подобни инвестиции заради наплива на туристи - всеки, който гледа зеленчуци, излиза и продава през лятото”, обясни още Русев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 13231 |09.02.2020 Съдия Атанаска Дишева: Не променям мнението си към Гешев, поставя се каруцата пред коня . 0| 4065 |08.02.2020 Няма населени места на територията на ЧЕЗ Разпределение без електрозахранване . 0| 4336 |08.02.2020 Луфтханза предупреждава за анулиране на полети заради бурята Сабине . 0| 4060 |08.02.2020 ЧЕЗ Разпределение възстанови захранването на всички населени места в област Плевен и София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads