Реклама / Ads
0| 5960 |06.06.2017 НОВИНИ

Район „Слатина” празнува „Свети Дух”

.
Слатина
Както традицията повелява понеделник след Петдесятница е празникът на Светия Дух, на който район „Слатина” чества своя празник. И тази година на 5 юни парк „Гео Милев” бе изпълнен с много настроение и празничен дух. За него се погрижиха талантливите деца от учебните и детските заведения в района.
 
Фолклорна феeрия от български песни и танци, мажоретни състави, латино и модерни танци, соло изпълнения, зумба и хип-хоп, както и хайку за пролетта, модерен JPOP танц, танц тип К-поп, песен на японски и "Lemon tree" на китайски  бяха посрещнати с топли аплодисменти. Поради  големия интерес в района към този празник, вече е създадена традиция да се канят и професионални изпълнители, аниматори и водещи.

Кметът на район „Слатина” Наталия Стоянова поздрави всички присъстващи на празника. 




Директорите на учебните и детските заведения от района отправиха топли пожелания към възпитаниците си, техните родители и гражданите на района.
Присъстващите имаха възможност да общуват помежду си, да изградят нови приятелства, да се срещнат с нови хора и да споделят настроението на празника.
Курбан за здраве беше раздаден в деня на църковния празник Свети Дух. Много миряни почетоха празника на храма "Света Троица" и на район "Слатина". Всички празнувахме Свети дух. Това е празник на доброто, на помощта, на мисълта за ближния.

Празникът се очаква с нетърпения всяка година от жителите на столицата и района и по традиция продължи с песни и танци до късните часове на вечерта.

Участваха деца и ученици от 10 учебни и детски заведения в район „Слатина”:
62 ДГ „Зорница”
65 ДГ „Слънчево детство”
154 ДГ „Сбъдната мечта”
155 ДГ „Веселина”


23 СУ „Фредерик Жолио-Кюри”
31 СУЧЕМ „Иван Вазов”
93 СУ „Ал. Теодоров Балан”
109 ОУ „ Христо Смирненски”
138 СУ „Проф. Васил Златарски”
148 ОУ „Проф. Д-р Любомир Милетич”
 

Празникът е част от Календара на културните събития на Столична община.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4799 |31.05.2017 Радев празнува с абитуриенти в неравностойно положение . 0| 4877 |26.05.2017 Софийският районен съд се мести във военното НДК до септември . 0| 5051 |22.05.2017 Искат оставката на кмета на район „Искър“ . 0| 4989 |19.05.2017 Жителите на Ъглен протестираха срещу разкриването на кариера в района
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads