Реклама / Ads
31| 6016 |04.08.2011 НОВИНИ

В. Рашидов: България лежи върху злато!

.
Вежди Рашидов
България лежи върху злато. Показах на шефа на Лувъра какво имаме и той вече е готов. Имаме древна и богата история, Тракия, Византия, Рим са били тук.
 

Това заяви министърът на културата Вежди Рашидов, който заедно с кмета Йорданка Фандъкова присъства на представянето на уникалната римска мозайка в сърцето на античния комплекс „Сердика“.

Рашидов не пропусна да направи комплимент на кмета на София Йорданка Фандъкова. Той подчерта, че тя е първият кмет, който се осмели да открие уникалния сам по себе си подземен град. Няма такова чудо като това. То е уникално място, макар да не си даваме сметка за това, подчерта министърът.

Кой друг кмет се е заел да се дават толкова много европейски пари за култура? Попита Вежди Рашидов. От това по-хубаво няма. Не сме взели от държавата нито една стотинка. София е попаднала на добър кмет, добави той.

Културният министър сподели още, че за него е по-важно България да се развива, а затова е била изработена и картата за културен туризъм и допълни, че ако всяка година има 3 завършени проекта, до края на мандата на сегашното управление ще има 12 завършени обекта.

Дано и следващите могат да се похвалят с 12 завършени проекта, коментира той. Ако имаме открит музей наскоро, то е благодарение на това, че работим екипно. Прецедент в българското управление е държава и община да работят в един сериозен синхрон.

Много е важно това, че можем да си показваме с пръст откритото. Останалото е абстрактното, което не носи пари, добави министърът на културата.

Рашидов подчерта още, че София може и трябва да бъде столица на културата през 2019 г., но без база и подготовка, това няма да се случи.

Изградихме за първи път в историята на България "Концепция за развитието на музейното дело" и един ден се надявам, че хората ще осъзнаят какво са направили управляващите за тях, каза още министър Рашидов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5060 |01.08.2011 България еврошампион по ръст на безработицата . 75| 10713 |31.07.2011 Путин и ЕК одобряват мерките срещу ЛУКойл в България . 34| 5425 |28.07.2011 Първанов наложи вето върху закона за дипломатите . 7| 6330 |26.07.2011 Натиск върху свидетели по делото "Килърите"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads