Реклама / Ads
36| 8188 |02.04.2012 НОВИНИ

В. Рашидов: Кой е премиер по времето на Моцарт?

.
Вежди Рашидов
Министърът направил реформа в криза, хората се дисциплинирали и си седнали "на ония работи". Чрез мен удрят Б. Борисов, смята Рашидов, който похвали премиера, че е диалогичен човек. А като премиер Борисов бил баща на всички.
 

Културната революция в мандата на ГЕРБ в някои аспекти е приключила, стана ясно от гостуване по ТВ 7 на министъра на културата Вежди Рашидов.

На по-глупави хора трябва да се обяснява дълго, коментира той изявлението си по повод Гена Димитрова, която щяла да продължава да пее, защото талантът й я възкресявал. Той обясни, че не е направил лапсус, Гена Димитрова щяла да пее чрез мултимедия. Всяка сутрин вестници с имена на фекални тайфуни пишели нелепици, счита той. Кой е бил министър-председател по времето на Моцарт, попита той, обяснявайки по този начин, че в историята остават големите революции. (по времето на Моцарт Австрия всъщност е управлявана от императрица, това е Мария-Терезия - б.ред.)

Има медии антиправителствени, има и по-свободни, там журналистите имат право на личен избор, коментира още Рашидов. Той не бил сторил нищо лошо на вестниците, това било примитивизъм. Чрез мен удрят Б. Борисов, отчете той.

България трябва да се представя на големите сцени, в Болшой театър, в Изреал, на уникални сцени и в големи музеи, пожела си Рашидов.

Аз съм предан човек, когато направя договор с някого; не се отказах и от Илия Павлов, каза той и констатира, че на Бойко не му било лесно. По време на криза Рашидов обаче правел "чудовищни" неща: ремонти на театри, музеи, и то все с европари, защото 20 години никой не бил пипал нещо. Направил и реформа в театрите, напълнил залите, финансирал киното, парите стигали до младите и талантливите. Хората се дисциплинирали и си седнали "на ония работи", осведоми още министърът.

Борисов е диалогичен човек, той е баща на всички ни, той е министър-председател, съобщи Рашидов, който бил готов по всяко време на оставка, ако се наложи.

Медийното пространство е доста болно и това не е проблем на българското правителство: медиите искат да убият медии, журналистите-журналисти. Трябва да се излекуват, препоръча Рашидов. Случвало му се да бъде дори жертва на медиен шантаж и рекет. Не знам защо правителството трябва да е виновно за всичко, отчете той.

Работата на премиера е да бъде близо до хората и това Бойко го прави прекрасно и аз му завиждам, продължи Рашидов. Защо се сърдим на премиера, че е точно при народа си, къде да бъде, на някой плаж на една кълка ли, попита той и каза, че не разбирал подобни въпроси.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 6496 |31.03.2012 Премиерът отлетя за Кърджали с пари за металурзите . 29| 6619 |27.03.2012 Ив. Нейков: Не може премиерът да чеше всеки, когото го сърби . 44| 5983 |25.03.2012 Кунева призна част от качествата на премиера . 43| 5622 |24.03.2012 Миньорите чакат премиера, освободил ги от тежко робство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads