Реклама / Ads
10| 3052 |21.11.2022 НОВИНИ

Рашидов се срещна с председателя на ЕП

.
Рашидов с Роберта Мацола
България трябва да бъде приета в Шенгенското пространство. Тя се доказала като надежден и предвидим партньор. Това заяви председателят на Народното събрание Вежди Рашидов по време на срещата си с председателя на Европарламента Роберта Мецола.
 

Той е призовал и страната ни да не бъде разделяна от Румъния и Хърватия.

„България е изпълнила всичките си задължения и поставените пред нея изисквания за членство в Шенгенското пространство. Затова страната ни не заслужава повече да стои отстрани и е време да бъде приета в Шенген", заяви Рашидов. Той призова страната ни да не бъде разделяна от Хърватия и Румъния в общия им път към Шенгенското пространство.

 

„България се е доказала като предвидим и надежден член на ЕС и заслужава работата й да бъде оценена достойно", подчерта Рашидов. 

Той изрази благодарност към председателя на ЕП Роберта Мецола за последната резолюция, приета от Европейския парламент, с която за пореден път евродепутатите призоваха България, Румъния и Хърватия повече да не бъдат спирани и да бъдат приети в Шенгенското пространство. Той припомни, че страната ни пази по надежден начин българската граница, която е и външна за ЕС, и тези й действия са били оценени от Европейската комисия, предаде БТА.

 

На разговора председателят на Народното събрание припомни, че по време на Българското председателство на Съвета на ЕС темата за европейската интеграция на страните от Западните Балкани отново беше върната в дневния ред на Европа. Той заяви, че България е направила нужното за започването на преговорите за членство на Република Северна Македония в ЕС и подчерта, че е време и Република Северна Македония да изпълни своите задължения, свързани с общото ни европейско бъдеще.

В края на срещата Вежди Рашидов подчерта, че България е била сред първите държави, осъдили руската агресия в Украйна.

 

Той информира председателя на ЕП, че само преди седмица българският парламент е приел решение за оказване на военна и военнотехническа подкрепа на Украйна  и укрепване на отбранителните способности на България. Освен това страната ни полага грижи за много бежанци от Украйна, потърсили помощ у нас, добави председателят на Народното събрание.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2826 |14.11.2022 Кметът Пенчо Милков се срещна с народни представители от Русе . 14| 8482 |11.11.2022 Вижте как посрещнаха украинската армия в освободения Херсон /видео/ . 2| 3168 |11.11.2022 Председателят на СОС уверява, че нито лев не е платен за калпавия ремонт на жълтите павета . 13| 2977 |08.11.2022 Председателят на синдиката на МВР: Има райони, в които един патрул се изправя срещу 20-40 бежанци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads