Реклама / Ads
12| 5541 |23.11.2012 НОВИНИ

В. Рашидов: Това, което съм направил, мога да го показвам с пръст

.
Вежди Рашидов
Този вот на недоверие е много смешен. Хора, които дърво не са посадили, сега говорят. По 24 часа не спим, увери Рашидов и изреди успехите на правителството.
 

Единствената делегация за рождения ден на главата на РПЦ беше нашата, той пожела успех при избора на новия патриарх на БПЦ, заяви по НТВ министърът на културата Вежди Рашидов по повод срещата си с руския патриарх Кирил. Рашидов добави, че трябва да се прояви разум в тази ситуация.

Това, което съм направил, мога да го показвам с пръст, а човешката памет е много къса, осведоми той. Към десетина училища ремонтирахме, което е добре, обновяваме театрални и оперни зали, три нови музея, филиал сме на ЮНЕСКО, изреди той. Вървят нещата, обобщи той и посочи и археологическите находки.

Рашидов не пожела да коментира темата за обществените поръчки в археологията на проф. В. Минеков, който каза, че това бил прекият път да влязат пари за магистрали, а реставрацията на паметнка на Цар Освободител пред НС той определи като "тенекеджийски ремонт". 

Рашидов каза, че не може да коментира глупости и хора, които имат претенции, че са някакви, а оспорват музеи. В тях няма да си слагам моите работи, отсече той и каза - много "професоросвате", аз пък съм академик. Фактът, че тук идва Лувърът, Болшой театър не се прави с дрънкане, а с труд. Защо да има лобистки поправки в Закона, възмути се той и добави, че винаги, когато се развалял нечий рахатлък, "разни момчета и някакви хора" започвали да дрънкат.

Нашите актьори само и само за да станат известни, не си оглеждат договорите, коментира Рашидов случая с неразрешеното гостуване на звезди от сериали на БТВ по НТВ. 

Рашидов изреди отново успехите: до миналата година 18 000 човека в Симеоново и Драгалевци седяха върху септични ями; сега реформата се извърши, детски градини никнат като гъби, за 3 часа се пътува до Бургас - ако това са неуспехи, дай боже повече такива правителства, възкликна Рашидов и обясни, че хора, които дърво не са посадили, сега говорят. Към края на мандата става тягостно, на мен също вече ми писва. Но ние по 24 часа не спим, изреди Рашидов, според когото обществото винаги проявява недоволство.

Ако нямаме към кумирите си уважение и респект и сами не си ги пропагандираме, не можем да сме нация без самочувствие, коментира Рашидов концерта на Лили Иванова в зала "Арена Армеец", който нарече чудовищен и за Гинес.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 6140 |05.11.2012 Вежди Рашидов: Доган е полубог! . 1| 6972 |03.11.2012 ЕК одобри лекарство, което променя ДНК . 44| 5604 |10.09.2012 Рашидов: В ГЕРБ е строго, не може да се краде . 32| 6307 |09.09.2012 В. Рашидов: Блюдолизците при Тройната коалиция са много

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads