Реклама / Ads
25| 5313 |29.11.2013 НОВИНИ

Рашидов: Влизат в парламента от село, а излизат бизнесмени

.
Източник: Булфото
Парите са много силни. Има определена концентрация на тях в отделни кръгове. Парламентът е нещо много мешано. Идват едни хора от провинцията, които от 500-600 лв. започват да получават 2000 лв. заплата. От парламента те излизат успешни бизнесмени. Има ли някой, който да се е върнал на село.
 

Това коментира Вежди Рашидов пред бТВ в предаването „Лице в лице”. Българският народ не заслужава такава политика. И преди съм бил отвратен, когато се запознах от по-близо се уверих. Но сега не е редно да говоря така крайно, защото съм вътре, заяви Рашидов.

 

ГЕРБ имаше едно добро качество – винаги имаше достойнството да излезе пред хората и да си признае тук сбъркахме. Рашидов се изумява на наглостта на Станишев, който излизал и казвал, как правителството за 100 дни било свършило повече от 4-годишното управление на ГЕРБ.

 

Най-големият плюс – в ГЕРБ имаше много млади хора - експерти. Най-големият минус е, че ГЕРБ влезна в много тежка криза. Сегашното правителство да не си въобразява, че е минала и че сега ядат горчивите хапове на нашето управление.

 

Вежди Рашидов осъди остро реваншизма в политиката. Работа на прокуратурата е да разпитва, стига да не замирише на политически натиск. Не е красиво лидери - лидери да мачкат. Не е красиво двама министри да спорят пред медиите. На Рашидов му мирише и покрай случая с Христо Бисеров. Според него не е сериозно, ако става въпрос наистина за 50 хил. лв., бившият председател на парламента да бъде мачкан по подобен начин.

 

Най-грозният спектакъл, на който съм бил свидетел, беше извинението на Станишев към българските турци. Нито българският народ е съгласен с това, нито партията му го е упълномощила, нито пък турците имаха нужда от това. Аз като потърпевш мога да кажа, че не упреквам българския народ. Те какво са виновни, че мен са ме покръстили пет идиота от ДС. Защо е този закон? За да се омърсяваме ли?

Аман от този "Терминал 2". Мутрите да си ходят, а децата да останат тук, каза гневно Рашидов.

 

Хора, които съм срещнал на масата на шефа на „Мултигруп” Илия Павлов, днес управляват България, заяви още депутатът от ГЕРБ. „Аз не съм се отрекъл от Илия Павлов, не съм съдник на Илия, но съм виждал нелицеприятни неща на масата на Илия – много политици. Винаги ще помня една негова фраза: „Най-евтиното нещо, което ми струва, е да си купя политик”, спомни си Рашидов. Тези хора управляват точно в това правителство, каза лаконично той и не пожела да съобщи подробности с аргумента, че „нещата ще излязат едно по едно”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5237 |29.11.2013 Решение на парламента:Лекуваме се по Каса и в чужбина . 1| 5506 |28.11.2013 Отложиха закона за хазарта в парламента . 24| 6771 |23.11.2013 Вежди Рашидов: Бих си тръгнал, но ми е неудобно . 12| 4917 |21.11.2013 ДСБ: МВР призна,че нарушава закона със загражданията пред парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads