Реклама / Ads
46| 6964 |12.09.2020 НОВИНИ

Вежди Рашидов: Премиерът е обграден от подмазвачи

.
Вежди Рашидов
Премиерът е обграден от подмазвачи. Всички, които му бяха на колене, на яслата, сега ще го предадат първи. Аз за това съжалявам. Не бива да се отрича постигнатото - за два часа и половина се стига до Бургас.
 

Това заяви пред бТВ депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов.

 

Той коментира изказването на президента Румен Радев по време на откриването на новия политически сезон в Народното събрание. 

„Кои са мутрите в парламента, аз ли съм мутра, тези 240 човека в парламента мутри ли ги наричаме? Така не се говори. Президентът слезе и заобиколен от едни момчета с черни фланелки и синджири, които бутаха кофите за боклук върху полицията, го изпратиха до президентството. Той не се ли вижда как това изглежда отстрани? Отвратително е. Един президент, не е президент на 5 или 10 протестиращи. Да, има протести, всички сме съгласни, демокрацията позволява, ами останалите 7 млн., които не протестират? Той не е ли президент на тези хора“, каза Рашидов. 

 

Депутатът заяви, че не напада държавния глава, а просто го призовава да влезе в роля. „Ролята на един президент е да сведе глава пред националните ценности, да си поеме задълженията като президент на българския народ“, добави той. 

 

Рашидов посочи, че „ежбите на двама генерали не могат да станат повод за национална катастрофа“. По думите му преди няколко месеца той е видял желание за смирение от страна на премиера Бойко Борисов, но президентът не му е отговорил със същото. Той добави, че „големите мъже“ са длъжни да седнат на една маса и да потърсят помирение. 

 

„Знаем ли биографиите на тези, които искат да яхнат младите? Искат да ни убиват, искат Народен съд, искат бесилки… това ли е демокрацията? Това, че много хора мълчат, това не значи, че те са се смирили да бъдат заплашвани от двама-трима полудели хора. Доброто също има юмруци“, каза Рашидов. 

 

Той добави, че не бива да се стига до „гражданска война“, но ако се допусне – за това ще са виновни Радев и Борисов. Рашидов заяви, че на антиправителствените протести има провокатори, които са платени. 

 

„Хората искат да променят нещо и това ще го приемем. Не е вечен никой, животът не е вече, да, и Бойко ще слезе от тази сцена, но не и чрез тази истерия. Нека дойдат изборите и ако токова им е омръзнало това управление, младите могат да изберат каквото искат. Изборът е в ръцете им, а не в камъните и паветата“, посочи депутатът от ГЕРБ. 

 

Рашидов беше категоричен, че не е чул нито едно послание от демонстрантите, освен призиви за насилие. Той уточни, че скоро не се е виждал с премиера Борисов.

 

Рашидов коментира още обвиненията, че е бил част от подземния свят и  връзката си с Илия Павлов, чиито гроб продължава да посещава и да носи цветя, както сам сподели.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5242 |09.09.2020 Ревизоро: Ако премиерът каже оставаме - оставаме . 57| 27711 |03.09.2020 Няколко въпроса към симпатизантите на ГЕРБ: За вас приемливо ли е премиерът да обикаля по цял ден с джипка като Фидел Кастро? . 27| 6491 |01.09.2020 Докато народът над 50 дни вика ”Оставка”, премиерът пак се метна на джипа си . 13| 11496 |25.08.2020 Димитър Стоянов: Да разбирам ли, че премиерът е оповестил информация, която е държавна тайна?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads