Реклама / Ads
2| 5767 |01.12.2009 НОВИНИ

Разпитаха 9 свидетели по делото "Галеви"

.
Девет свидетели бяха разпитани по делото срещу Братя Галеви, което се гледа от Окръжен съд - Кюстендил преди почивката, предаде БГНЕС.
 

Общо 17 свидетели се явиха днес в съдебна зала при призовани 24 свидетели. Болшинството от свидетелите, които дадоха показания до момента заявяваха, че нищо не знаят и нищо не помнят. Малко по-конкретен бе полицая от Дупница Йордан Костадинов, който даде показания относно инцидент - побой върху Иван Павлов, син на журналистката Лидия Павлова. Униформеният си спомни, че е получил сигнал и е отишъл в дома на Павлова в нощта на 7 срещу 8 ноември 2008 година. По думите на Йорданов Иван Павлов е бил неадекватен, лъхал на алкохол, а когато се опитал да каже нещо, излизали нечленоразделни звуци. Полицаят, Лидия Павлова и синът й посетили дискотека "Фейсис", където се твърди, че бил станал побоят върху Павлов. Полицаят се сети, че журналистката се опитвала да дава нареждания къде да търсят извършителя на боя върху синът й. Свидетялт Добромир Трендафилов заяви пред съда, че е посещавал дискотеката във въпросната нощ, но не помни за инцидент, свързан с Иван Павлов. Свидетелят съобщи, че е прочел за инцидента на другия ден от местен дупнишки вестник. Той си спомни, че е чувал да се говори, че Иван Павлов е ползвал наркотици. Останалите разпитани до момента днес свидетели обаче изпаднаха в странна амнезия.
Към момента впечатленията са ми едни единствени, че подзащитните ми са невинни. Това заяви пред журналисти адвокат Емил Велинов, защитник на Братя Галеви. Той допълни, че това му впечатление се утвърждава след разпита на всеки свидетел и след всяко съдебно заседание. Велинов допълни, че част от подзащитните са участвали в парични вноски и не са отправяли заплахи, а други свидетели са пияни и дрогирани. Адвокатът визира Иван Павлов, син на журналистката Лидия Павлова, като и двамата са граждански ищци и частни обвинители по делото. Велинов заяви още, че се прави от един кръчмарски инцидент и бизнес свада дело за организирана престъпна група. По думите на адвокатът няма дори намек за подобна група.

Странната амнезия на свидетелите днес бе обяснена от адвокат Антон Сираков, представляващ гражданските ищци с натиск върху свидетелите. По думите на Сираков - ето до какво води промяната на мярката за неотклонение срещу Пламен Галев и Ангел Христов. Сираков зададе риторичен въпрос дали щяха да са същите свидетелските показания, ако основните подсъдими бяха задържани все още под стража, а нямаха възможност да развеждат насам-натам с автомобили свидетели.
Делото продължава с разпит на останалите явили се днес свидетели.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 24194 |01.12.2009 Разпитаха богаташа Стайков за пребитата Деси Зидарова . 1| 5661 |30.11.2009 Отлагат делото срещу Марио Николов . 16| 5716 |24.11.2009 Прекратиха делото "Ковачки", върнаха го на прокурорите . 12| 4788 |20.11.2009 Разпитаха Георги Кадиев в Националното следствие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads