Реклама / Ads
47| 7098 |06.03.2012 НОВИНИ

Разпитват Хабсбург в следствието за далавери на Любо Павлов

.
Любомир Павлов
Внукът на последния император на Австро-Унгария и глава на рода Хабсбург - Лотринген Карл фон Хабсбург, ще даде пълна информация за незаконните според него финансови потоци, преминали през джобовете на съсобственика на вестниците "Труд" и "24 часа" Любомир Павлов.
 

Бизнесменът, който заедно с пловдивчанина Христо Грозев закупи преди време гореспоменатите издания в съдружие с Павлов и Огнян Донев, е на разпит днес в Националната следствена служба.

 

Още през миналата година в писмо до Европейската народна партия и Австрийската народна партия Карл фон Хабсбург обясни по каква схема Любомир Павлов бил изпрал парите, получени от приватизацията на Общинска банка. Информацията стигна и до Иван Костов, който е в дългогодишна непримирима вражда с Любомир Павлов. Лидерът на ДСБ занесе писмото на главния прокурор Борис Велчев, както и на Националната следствена служба.

Според списание "Тема" пък Любомир Павлов е опитал да приложи схемата за далавера с Общинска банка и в Токуда Банк. В момента българският трезор, собственост на семейството на японския милионер д-р Торао Токуда, се управлява оперативно от Ваня Василева. Тя е бивш изпълнителен директор на Общинска банка по времето на Любомир Павлов и е известна като негова дясна ръка.

В последния момент миналата година д-р Токуда е пратил в България своя зет, след като до семейството достигнала вест, че се готви увеличаване на капитала на банката с близо 50% и влизането на нов акционер. Спешното пристигане на Артур Стърн в София осуетило плановете и довело до освобождаването на Надзорния съвет начело с Румен Сербезов. Бившият ни посланик в Япония от 70-те години на миналия век и дългогодишен представител на д-р Токуда в България бил изваден и от ръководството на едноименната болница. Мястото му в банката заел самият Стърн.

С друго решение от акционерите на банката е била извадена болница "Токуда", която също е собственост на японците и е могла да бъде атакувана в пакет с трезора.

 

Преди няколко дни Любомир Павлов е бил забелязан на среща със Стърн. Наблюдатели предполагат, че той вероятно е отправил предложение за закупуването на Токуда Банк, но вече пряко, а не чрез вкарване на акционер през "задния вход". Офертата му обаче била отклонена.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5598 |10.02.2012 Разпитват Алексей Петров за отвличанията . 14| 6285 |19.01.2012 Разпитват МВР шефове по случая "Мирослава" . 6| 5924 |18.01.2012 Разпитват отново Орешарски по делото "Мургина" . 0| 6417 |11.07.2011 Разпитват ключов свидетел по делото "Наглите"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads