Реклама / Ads
12| 4270 |17.11.2015 НОВИНИ

Разпитват Сидеров и Чуколов в сградата на Следствието

.
Нотев, Сидеров и Чуколов влизат в сградата на Следствието
Мярката, която е повдигната на Сидеров и Чуколов, е "задържане под стража". Двамата депутати влязоха в сградата на Следствието. Полицейското присъствие в района е изключително засилено.
 
При пристигането си Волен Сидеров от специално изградена трибуна, от която изнесе реч,  беше категоричен, че случилото се е безпрецедентно. „Искат да ни махнат от политическата сцена, когато се приемат важни неща”, каза той.

Сидеров влезе в Следствието придружен от жена си Деница Гаджева, Десислав Чуколов и адвокатите Константин Симеонов и Явор Нотев.

Сидеров се спря пред медиите само за минута, за да каже, че на тази дата преди два месеца се е родил сина синът му, и решението на прокуратурата да го призове и арестува точно днес, не е случайно. Възмездие ще има, категоричен беше Сидеров.

Очаква се днес двамата националисти, които имат обвинения за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм и дързост, да бъдат задържани по искане на главния прокурор.

Преди седмица Народното събрание одобри искането на главния прокурор за арест на атакистите. Тогава Волен Сидеров и Десислав Чуколов сами се отказаха от имунитета си. „Трябва да бъдем наясно - ще бъдат спазени всички процесуални изисквания. Дали ще бъде взета най-тежката мярка, решава съдът, но тя ще бъде претендирана от прокуратурата”, подчерта Цацаров.

Обвиненията срещу Сидеров и Чуколов са за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм и дързост. На Сидеров ще бъде повдигнато и друго обвинение - за принуда.

Привържениците на "Атака" се надъхват да не пуснат автомобила, който ще го откара в ареста.

Протестен митинг провеждат симпатизанти на „Атака” пред сградата на столичното следствие. Причината е, че Волен Сидеров и Десислав Чуколов бяха призовани за разпит тази сутрин. От специална трибуна симпатизантите изнасят речи в защита на Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Хората скандират „Волен е герой, Чуколов и той”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 4686 |17.11.2015 Чуколов: Това е първият политически арест в България . 19| 5495 |12.11.2015 Цацаров: За Сидеров и Чуколов, ще се проведе цялата процедура на НПК . 16| 4941 |12.11.2015 Прокуратурата ще иска постоянен арест за Сидеров и Чуколов . 24| 5124 |11.11.2015 Сидеров: Репресират ме, не се крия от съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads