Реклама / Ads
8| 4196 |12.10.2015 НОВИНИ

Сидеров не се яви на делото срещу него, защитата му напусна заседанието

.
Волен Сидеров
Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров не се яви в съдебната зала по делото срещу него и защитата му напусна заседанието.
 

Адвокатът му Явор Нотев заяви, че Сидеров е бил в Съдебната палата в 9.30 ч. но поради закъснението на започване на заседанието с около час той е напуснал сградата. Заседанието закъсня заради липса на съдебни зали, а по закон Сидеров не е длъжен да участва в него. Явор Нотев заяви, че по телефона клиентът му казал, че не желае делото да се гледа в отсъствието му. Въпреки това съдът даде ход на процеса и защитникът заяви, че няма друг избор освен да напусне залата. Прокуратурата коментира, че присъствието на Сидеров не е задължително, а всички страни в процеса са длъжни да изчакат явяването на съдебния състав. Съдебният състав заяви, че защитата на Сидеров не е изтъкнала уважителна причина за неявяването му и даде ход на процеса. Заседанието продължава без адвоката на Сидеров, пише БТА.

 

Преди старта на заседанието лидерът на "Атака" заяви пред медиите: Ако ми бъде поискан имунитетът, то ще е по съчинено обвинение и тогава ще съдя този, който ми го иска, каза Сидеров днес, визирайки главния прокурор Сотир Цацаров. Лидерът на "Атака" се закани да съди за клевета главния секретар на МВР Георги Костов, градския прокурор Христо Динев, говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова и шефа на СДВР Младен Маринов. Те нямат право да коментират неприключени следствени действия. Не е имало хулигански действия, нямам хулигански прояви, отсече Сидеров. Аз получих сигнал и отидох. Полицията не реагира адекватно, не затвориха магазина. Тук ударих десетката, защото контрабандата се закриля от МВР и СДВР. Те заедно с вас медиите прикриват контрабандата. София е едно ужасно място. Много работещи в медиите редактори и репортери са клиенти на наркоразпространението, заяви лидерът на "Атака". Той се закани да покаже кадри на журналисти, които употребяват наркотици.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5616 |12.10.2015 Павел Чернев: Волен Сидеров не е новият Караджа . 24| 5427 |12.10.2015 Прокуратурата обвинява В. Сидеров за хулиганство и цинизъм . 59| 8189 |11.10.2015 Собственикът на омаскарения клекшоп: Сидеров риташе жена ми . 107| 11643 |11.10.2015 Очевидец на скандала с „Атака”: Сидеров удряше в корема и кръста репортер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads