Реклама / Ads
20| 6400 |20.09.2020 НОВИНИ

Режисьорът Тео Ушев: Няма лош протест! Прявителството се държи неадекватно, сякаш зашитава краля-слънце!

.
Тео Ушев
Няма лош протест. Особено тези, които са за принципни неща. Не ми харесва, че има стари муцуни, които търсят да изтупат прахта върху имиджа си, за ги яхнат. Но тези хора са направили много мръсотии и са съсипали много България, за да се появяват отново. Те навреждат на протестите като никой друг. Жалко за младите хора. Имаше добра енергия, дано не се загуби.
 


Това каза пред bTV световноизвестният български аниматор Тео Ушев.


С магическа пръчка няма да стане. Трява да се протестира всеки ден. Само така няма да ни се налага изведнъж да изриваме отново корупцията, посочи той.


Правителството още от самото начало се държаха неадекватно. Те се държаха така, сякаш защитават Краля слънце. Всички беди, които им се струпаха, сами си ги направиха, обясни той.


България е най-корумпираната държава от всички държави, в които съм бил. Навсякъде има корупция, тук е повсевместна. 10 процента от парите са инвестирани, 90 откраднати. По света е обратното. Тук видях повече луксозни коли за месец, отколкото съм видял в Канада за 20 години. И това е получено с кражба, категоричен е аниматорът.


Някои от интелектуалците са зависими от управяващите с пари спускани чрез схеми. Други ги е страх и си пазят къщичката. Ако някой ги финансира не трябва да му целуват ръка и се кланят, смята той.


Разбира се, че има кой да дойде. Проблемът е със старите муцуни, които излизат на праден план. Може да има предсрочни избори, но накрая ще се намерят хора. Сигурен съм, убеден е Ушев.


Той коментира и своя нов филм: Системата може да се взриви само с повече любов и повече приятелство, каза Ушев на снимачната площадка на новия му филм.

 

Исках поне първия си игрален филм да направя в България", сподели той.

"Лицето на злото седи гротексно, сатирично и смешно. Доброто е все така наивно и любопитно, и чаровно, отбеляза Тео Ушев.


Страх ме е, докато свърши свърши филмът, да не правим исторически филм, каза още той.






Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 7385 |20.09.2020 Цветанов: Борисов няма да бъде следващ премиер на България . 39| 6329 |19.09.2020 Ген. Мутафчийски: Дистанция и маски, докато няма ваксина срещу COVID-19 . 43| 7542 |18.09.2020 Томислав Дончев за протестите: Когато няма усещане за справедливост гражданите не виждат смисъл от държавата . 9| 5906 |18.09.2020 КПКОНПИ: Няма „опетняване на доброто име“ на Трайчо Трайков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads