Реклама / Ads
0| 4751 |27.05.2022 НОВИНИ

Рекетиран бизнесмен оборва властта: Каквато и помия да излеят върху мен, няма да се откажа да отстоявам правата си докрай

.
Васил Димитров
Незаконно е да слагам камери на ГКПП “Кап. Андреево”, правомощия за това има само гранична полиция. Каквато и помия да бъде излята върху мен, аз няма да се откажа и ще отстоявам правата си докрай.
 

Това пише в Отворено писмо до медиите в петък рекетираният бизнесмен Васил Димитров - собственик на закритата лаборатория на ГКПП “Кап. Андреево”. В него той оборва тезите на властта. Припомняме ви, че казусът стигна до парламентарната комисия по антикорупция заради сигналите, че неправомерно държавата изземва частен бизнес.


Ето какво отбелязва още Димитров, който твърди, че олигарх го е изнудвал да прехвърли бизнеса си, но след отказ, държавата в лицето на БАБХ, е прекратила дейността му по фитосанитарен контрол. 


ОТВОРЕНО ПИСМО ДО БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ

от Васил Димитров Димитров,

управител на фирма „Евролаб 2011” ЕООД, ЕИК 206684087


    Уважаеми Дами и Господа, уважаеми медии,

    Във връзка с проведеното в Народното Събрание редовно заседание на Комисията по превенция и противодействие на корупцията на 26.05.22г., както и във връзка с  изнесените в доста медийни предавания и публикации лъжливи факти и обстоятелства от държавните органи в лицето на директора на БАБХ г-н Даскалов и зам. министъра на земеделието г-н Христанов в последните дни, искам категорично да заявя, следното:

·       Относно внушението на зам. министъра г-н Христанов, че умишлено и с неясни подбуди от наша страна в помещенията на ГКПП няма поставено видеонаблюдение, искам да изясня, че поставянето на видеокамери на ГКПП е само в правомощията на гранична полиция. Всякакви други действия от наша страна в района на държавна граница биха били незаконни.

·       Във връзка с твърденията, за монопол и че само една фирма е работила през тези години, категорично от личен опит заявявам, че винаги на пункта са работили не по-малко от 3-4 фирми в зависимост от сключените им договори с транспортните фирми. Т.е. винаги е имало конкуренция, а не монопол. При желание от ваша страна можете да се свържете с въпросните фирми за потвърждение.

 

·       Във връзка с лъжливото твърдение, че държавната лаборатория се ползва с цел оптимизиране на дейността, отново заявявам, че държавната Софийска лаборатория работи на по-висока цена от нашата (420 лв с ДДС цена на „Евролаб 2011” ЕООД; 504 лв с ДДС цена на Държавната лаборатория), освен това организацията на дейността е мудна и само за няколко дни създаде огромен хаос и задръствания, поради факта, че резултатите от нашите изследвания излизат до максимум час и половина, а резултатите от Софийската лаборатория отнемат около 15-16 часа. Лабораторната дейност в Европа се извършва 90% от частни акредитирани лаборатории като нашата, а задачата на държавата е да ги контролира чрез референтната си лаборатория, което опровергава още веднъж погрешно насаденото в обществеността твърдение, че държавата в лицето на БАБХ трябва да извършва изцяло тази дейност.

 

·       Към момента, лицата, които извършват товаро-разтоварната дейност не са квалифицирани за това, тъй като са командировани доктори, инспектори и пр. Те се ползват за хамали, което е в противоречие с тяхната трудова характеристика и физическа подготовка, за това много от тях напускат. Поради този факт служителите на БАБХ не разтоварват изцяло и не проверяват качествено камионите, но за сметка на това им събират всички такси включително и за товаро-разтоварна дейност. От личните си наблюдения като представител на транспортните фирми, мога да твърдя, че в момента не се извършва почти никакъв контрол на влизащата продукция, а единствено се събират такси от всички камиони, което е в разрез с европейските разпоредби.

 

·       Официалният граничен контрол винаги се е извършвал от служители на БАБХ, а задачата на операторите като мен е въз основа на договори с превозвачите да подготви и представи стоката пред официалните компетентни органи. Вече стана ясно, че огромните опашки с разваляща се стока, последвани от безпрецедентния хаос се създават единствено и само поради лошата организация на БАБХ във връзка със спомагателните дейности към официалния граничен контрол като товаро-разтоварна дейност и други, които по принцип не са в компетенциите и задълженията на БАБХ.

 

·       Във връзка с многократните твърдения на директора на БАБХ г-н Даскалов и зам. министъра на Земеделието г-н Христанов, искам да подчертая, че обявяването на договора за наем за нищожен, както и констатирането на евентуални други пороци на търга за наем на помещенията е единствено в компетенциите на българския съд.

 

·       Относно твърденията на г-н Даскалов пред КППК, че при всичките си действия като изпълнителен директор на БАБХ спазва закона, отбелязвам, че в заповедта от 17.05. 2022г. лично издадена и подписана от него, вменява дейности и задължения на БАБХ и определя цени по тях в разрез със закона. За всичко това са написани и изпратени сигнали до Eвропейската комисия и българските компетентни органи, като ние изцяло ще им съдействане за установяване на истината.

 

    Поради опита от страна на платени поръчкови медии да ни бъде вменена връзка с лица, които не познаваме, било то от средите на политиката или бизнеса, искам категорично да заявя, че каквато и помия да бъде излята върху мен, аз няма да се откажа и ще отстоявам правата си докрай.

 

    Съвсем скоро, след като получа сигурност за себе си и близките си предстои да изнеса публично изключително скандални, корупционни факти и обстоятелства, свързани с безпрецедентния тормоз от страна на държавата и близък до нея олигарх с цел да бъда смачкан и бизнеса ми да бъде отнет.

 

 

       С Уважение,

       Васил Димитров

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3149 |23.05.2022 Започна Световният икономически форум в Давос. За първи път без руски бизнесмени . 0| 75847 |20.05.2022 Дни след като бизнесмен предупреди, че мафиот впрегнал държвата срещу него, БАБХ иззе дейността му . 0| 3055 |11.05.2022 Държавата ще помага на бизнесмени, които наемат на работа украински бежанци . 0| 3776 |04.05.2022 Откриха мъртъв още един руски бизнесмен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads