Реклама / Ads
6| 3615 |13.11.2023 НОВИНИ

Репетиция за кабинет ли проведе днес Гълъб Донев с помощ от Радев?

.
Енергийната политика трябва да отстоява обществения интерес и да води до предвидимост в икономиката. Това заяви Гълъб Донев, началник на кабинета на държавния глава, на работна среща с експерти в президентската институция днес, съобщава прессекретариата на държавния глава. Експертите на въпросната среща са в състав бивши служебни министри, назначени от същия този държавен глава.
 

Логично възниква въпросът:

 

Репетиция на ново служебно правителство ли гледаме?

 

И ако да:

 

Каква е ролята на президента Радев в това? Защо се прави?

 

Срещата, посветена на "протичащите процеси в  българската енергетика и икономика" днес, бе между Гълъб Донев, министър-председател в последното служебно правителство на Радев, Атанас Пеканов и Христо Алексиев, служебни заместник-премиери в същото това последно правителство на Радев, Никола Стоянов, служебен министър на икономиката отново в това правителство на Радев, Александър Пулев, служебен министър на иновациите и растежа и Стефан Савов, служебен заместник-министър на иновациите и растежа - в същото правителство на Радев.

 

В съобщението се казва, че участниците в срещата подчертават, че "липсва приемственост в действията на редовното правителство по отношение на политиката на служебния кабинет за понижаване на цените на горивата и това влияе чувствително върху редица сектори в икономиката – земеделието, транспорта, туризма и търговията със стоки от първа необходимост".

 

Четете правилно - липсва приемственост в действията на редовното правителство по отношение на политиката на служебния кабинет, сякаш  това е най-логичният сценарии, а не тъкмо обратното. Критиката идва също така от служебното правителство, което постави опитът да започне преговори с "Газпром" като една от първите си дейности след идването на власт. Въпреки че редовното правителство преди това ясно заяви, че няма да плаща за руски газ в рубли и да приема рекет от руската компания.

 

Съставът на срещата няма как да не припомня за състава на последния служебен кабинет на Радев, защото най-малкото буквално е съставен изцяло от членове на този кабинет. Не е и съвсем ясно защо прессекретариата на държавния глава ни уведомява за тази среща, ако не за да припомни за служебното правителство и за разговорите му с "Лукойл". 

 

Както Никола Стоянов по bTV днес, така и прессекретариата на държавния глава ни припомнят услужливо, че служебният кабинет постигна невиждания успех "Лукойл" да внася данък. "В хазната постъпиха 87,5 млн. лева“, посочи Стоянов днес. В същото време експерти изчисляват, че рафинерията на "Лукойл" в Бургас е донесла 1 млрд. евро приходи за Кремъл.

 

За какво точно се хвали служебното правителство и защо службата на Радев влиза в този тон - потенциалният отговор е този: репетиция за нова служебна власт. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3263 |13.11.2023 Какво е общото между каската и Metallica? Отговорът: Йорданка Фандъкова . 2| 2930 |13.11.2023 Димитър Къцарков: "Хизбула" не смее да направи ход, който генерално да я вкара във войната . 3| 2899 |13.11.2023 Защо Асен Василев не успя да гласува? Прокуратурата се отказа да търси отговор . 6| 3494 |13.11.2023 Бившият икономически министър на Радев прогнозира поскъпване, когато падне дерогацията на "Лукойл"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads