Реклама / Ads
33| 3127 |13.02.2021 НОВИНИ

Републиканци за България се противопоставя на провеждането на Луковмарш

.
За спирането на Луковмарш се призовава многократно през последните години, но многократно станахме свидетели на провеждането му.
 

За най-голямо съжаление, въпреки деклараците на леви и десни политически формации организаторите и тази година ще преминат със своя марш по софийските улици. Освен всичко останало, той е и в разрез с противоепидемиологичните мерки, свързани с коронавируса.

 

В демократична държава като България, е недопустимо да се провеждат събития, които привличат неонацисти и екстремисти от цяла Европа.

 

Недопустимо е да се отправят послания на омраза, в разрез с характера на народа ни, който многократно в годините назад е доказал смелостта и човечността си.

Маршът представлява факелно шествие, обикалящо улиците на София, идеализиращо Христо Луков, спорна личност в българската история. Генерал Луков открито подкрепял „Закона за защита на нацията”, който лишава евреите по онова време от граждански права – закон в противоречие на Търновската конституция.

 

Днес организаторите на Луковмарш заявяват, че провеждат събитието от патриотизъм, докато обикалят с чужди знамена и униформи улиците на столицата на България. Без съмнение, събитие като Луковмарш не трябва да се случва в началото на третото десетилетие на 21-ви век. Нека не забравяме, че България е държавата, която спасява 50 000 евреи.

 

Републиканци за България остро осъжда проявата на всякакъв вид идеализиране на личности, свързани с този тъмен период от историята ни.

 

Няма нищо по-важно от последователни действия в политиката, за които ще работим в Републиканци за България, както и незабавното спиране на подобен вид мероприятия.

 

Живеем в демократичен свят и трябва да следваме евроатлантическите ценности.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 3302 |12.02.2021 БСП и ”Демократична България” със съвместни усилия за честни избори . 0| 3132 |12.02.2021 Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията Западна България за периода 15-19.02.2021 г. . 9| 2996 |12.02.2021 Републиканци за България: През февруари зимата пак ни изненада . 15| 3024 |11.02.2021 Републиканци за България сигнализира за непочистени отпадъци в зона на Натура 2000

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads