Реклама / Ads
0| 3670 |12.12.2023 НОВИНИ

Решителна подкрепа от европейските социалисти за пълноправното членство на България в Шенген

.
Председателят на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Ираче Гарсия Перес
Председателят на Групата на Прогресивният алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Ираче Гарсия Перес изпрати писмо до председателя на Европейския съвет Шарл Мишел с призив България и Румъния да станат пълноправни членове на Шенгенското пространство без допълнителни условия и без повече забавяне.
 

„Всички сме наясно, че необходимите условия за пълното прилагане на достиженията на правото от Шенген са изпълнени от Румъния и България. Процесът на оценка по Шенген за двете страни и тяхната готовност бяха потвърдени многократно от различните мисии на Европейската комисия през последното повече от десетилетие. Европейският парламент многократно подкрепи легитимните очаквания на България и Румъния и техните граждани да се възползват от пълното прилагане на достиженията на правото от Шенген. Присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство е въпрос на справедливост и равно третиране.

 

Освен факта, че подобно развитие би укрепило Шенгенското пространство и би спомогнало да се гарантират равни права за всички граждани в него, ние също трябва да разгледаме отрицателните последици в различни области заради постоянното отлагане на решението за пълно прилагане на достиженията на правото от Шенген за двете държави и техните граждани.

 

Като група на социалистите разчитаме на Вашето лидерство като председател на Европейския съвет, за да обсъдим присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство, което засяга сериозно гражданите на две държави-членки държавите в следващата среща на Европейския съвет“, пише Ираче Гарсия Перес.

 

„Благодарим на Ираче Гарсия Перес за подкрепата. Не за първи път, ние социалистите, поставяме тази тема на дневен ред и сме убедени, че България и Румъния трябва да станат част от Шенген без допълнителни условия. Надяваме се държавите да излязат с единна позиция още на следващия Съвет. Решението е важно не само за нашите две държави, но и за бъдещето на целия Съюз“, коментира председателят на Групата на българските социалисти в ЕП Петър Витанов. 

 


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3735 |12.12.2023 Димитър Ганев, “Тренд”: Надцакването на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС ще е до март . 6| 3713 |12.12.2023 Цветан Цветанов: Нидерландия е ключът към Шенген, защото тя блокира само България, а пусна Румъния . 4| 3867 |12.12.2023 Теодора Димова: Осакатена памет . 32| 19324 |12.12.2023 “От какво ни освободи Червената армия - от свободите ни?”. Разкази от демонтирането на МОЧА

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads