Реклама / Ads
0| 10644 |27.06.2015 НОВИНИ

Ревизоро: Борисов ще разкрие големи играчи в контрабандата

.
Емил Димитров - Ревизоро
Бойко ще направи така, че да изскочат имена на големи играчи в контрабандата. Има и напиращи такива. Предстоят разкрития, които целят да утвърдят Борисов на поста му. Това заяви в "На Светло" на Люба Кулезич по Нова телевизия депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров - Ревизоро.
 

Милиард и стотина милиона са събрани повече от миналата година. Но 140 млн. са от  контрабанда, другите са от НАП, приземи хвалбите на правителството Ревизоро, но каза още, че посоката е правилна.

Той бе категоричен, че в България има големи играчи в контрабандата, които Борисов ще направи възможното да излязат на светло. Той показа в студиото две папки за един от големите играчи - рафинерията "Лукойл". Според него едната папка показва, че всичко е наред и се наблюдава - от Бургас до София. Но в другата показа снимки на кораби,правени със сателит, които се разтоварват на пристанища, където няма уреди.

"В България има няколко големи играчи, но винаги когато се започва да се говори, се говори за най-големия. „Лукоил” представлява верига от бензиностанции с тръбопроводни складове, което е самата мощност на завода. Когато започнаха да се променят законите, разпоредих проверка, за да се научи какво се случва в рафинерията и какво по тръбопровода и да бъде заснето”, каза Ревизоро. Той е получил схемата на целия завод с всички тръбопроводи, които вървят. Проверката е установила, че всичко с "Лукойл" е наред.

Проблем обаче има с други доставки на останалите осем пристанища по черноморието, където няма нито един митнически уред. Той разкри случай с танкер, който е тръгнал от Гърция, стигнал е до едно от тези пристанища, на които няма уреди, а след това горивото е закарано в София. То е било на стойност 8.538 млн. лв., като за него явно не са платени данъци и хазната е ощетена. По данните, с които Ревизоро разполага, става въпрос за над 140 такива танкера.  Горивото от тях е отишло по земеделци и по транспортни фирми, вместо да бъде отчетено.

Той е сигнализирал колегите си в Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, които обаче му обяснили, че в момента се правят нови уреди в "Лукойл" и за други няма възможност". "Когато има един голям производител и трима-четирима малки около него, ако спреш големия продавач, малките ще увеличат обема си”, обобщи Димитров.

Той допълни, че има две-три фирми, на които продажбите се увеличават драстично и които трябва да бъдат посочени от премиера Бойко Борисов.

Ревизоро отново бе категоричен по избора на нов шеф на БНБ. Според  Димитров е глупост ограничението само парламентарни групи и независими депутати да могат да правят предложения за нов гуверньор на Народната банка. По думите му не е логично отделни народни представители да могат да предлагат кандидатури.

Ревизоро напомни, че законодателни промени може да предлага всеки депутат. В свой стил той даде пример с морски бой с флагман и адмирал, като посочи, че в края на краищата Бойко Борисов ще каже, че са сбъркали и ще има нова процедура за управител на БНБ и ще се тръгне напред.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5015 |26.06.2015 Борисов се похвали, че Меркел и Камерън го чули за бежанците . 0| 5173 |25.06.2015 Борисов реже ВВС: Не е моментът за изтребители . 0| 5479 |25.06.2015 Ревизоро: Мачът за управител на БНБ е свирен . 0| 6335 |24.06.2015 Проф. Тагарев упрекна Борисов, че не говори пронатовски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads