Реклама / Ads
1| 5569 |26.09.2016 НОВИНИ

Ризински за Фрог: Активно мероприятие със сръбска следа е деянието на Миленко

.
Мирослав Ризински
Искаме да получим отговор на въпроса в качеството си на представител на коя институция Миленко е отишъл да чупи плочата на Каймак-чалан, заяви за Фрогнюз българинът от Македония и член на ръководството на Българския културен клуб в Скопие Мирослав Ризински. И отделно от това да се каже - Външно министерство на Македония подкрепя ли това деяние. Нека държавата да се произнесе, призова той.
 
Да се разбере с нейна благословия ли става това! Каква е тази двойна политика, при която от една страна се говори едно, а от друга държавата подкрепя и мотивира подобни актове на вандализъм. 

Този акт, лично според мен, е свързан не само с предстоящите избори в Македония, той има по-дълбоки пластове, добави Ризински. Разиграват се някакви игри, това е активно мероприятие, което трябва да задълбочи разделителните линии тук на Балканите, а Македония отново да е в сферата на Белград, на Западните Балкани, където някой вероятно сънува и промяна на граници.

Правят се много големи усилия в тази посока, нищо не е случайно. Ето ви един пример - след като дойде Николич на власт в Сърбия, в Македония масово нахлуха сръбски бизнесмени. Първото посещение на Николич освен това беше в Москва. Отделно, в македонските медии имаше информация, че и Груевски е бил при Путин, но впоследствие научих, че той е бил там не сам, а заедно с Додик (президентът на босненските сърби Милорад Додик - б.ред.). След това македонска строителна фирма спечелила търг в Република Сръбска да строи някаква магистрала. Всички тези неща очевидно са свързани, няма нищо случайно, изреди Ризински.

Очевидно намерението е Македония да се държи извън ЕС и НАТО и да е в зоната на нестабилност в Западните Балкани, където някой се опитва да налага разделителни линии и промяна на границите. За целта трябва да се наложи представата за българите като врагове. Но на това е необходимо от българска страна да се реагира не кампанийно, а с комплексна стратегия - към гражданите, към икономиката, към културата, към правителството..., другото е хаос или буря в чаша вода за три дни,обобщи Ризински.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4811 |26.09.2016 Само във Фрог: Турските ваксини разцепиха екипа на Москов . 6| 12584 |25.09.2016 Само във Фрог: Министър Ненчев - частен лайф със служебен джип . 4| 7307 |23.09.2016 С. Момчилова за Фрог: В задръстване независимостта е немислима . 0| 5066 |21.09.2016 Само във Фрог: Проверяват шефа на Софийския затвор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads