Реклама / Ads
37| 4367 |10.01.2021 НОВИНИ

Росен Плевнелиев: Радев се отметна за изборите, агент на ДС постави под съмнение датата

.
Росен Плевнелиев
“Ще видим тежък сблъсък в България. Едно нещо е повече от ясно - от една страна е хубаво да има консултации, но това са първите от 4 години. Президентът не си отвори вратите за никой и за нищо. На един държавен глава не му отива да каже нещо и след това да се отметне. Когато Радев посочи дата 28 март - шефът на неговия стратегически съвет я отмени, агентът на ДС под прякор ”Майстора” постави под съмнение датата на изборите”. Това заяви четвъртият президент на България Росен Плевнелиев.
 

Плевнелиев допълни пред bTV, че тази буря, която предстои, ще реши всичко. По думите му, тя ще даде отговор дали България ще влезе в еврозоната, или не, дали Радев ще има втори мандат и дали Борисов ще нов мандат.

 

Бившият президент посочи още, че той като държавен глава винаги е правел консултации. “Дори за Волен Сидеров, вратата не е била затваряна. Ние сме в непредсказуема среда, не можем да кажем как ще се развие вирусът през март. Но от друга гледна точка като че ли е повече от ясно с оглед на това, че идват повече ваксини, с оглед на машинното гласуване. Струва ми се, че може да се избере една средна дата - между март и май, може би април", посочи още Плевнелиев.

 

По думите му датата на парламентарните избори трябва да бъде насрочена след широки консултации с политическите сили. Според него през април би било най-подходящо да се проведе вотът.

 

България се справя изненадващо добре с управлението на COVID кризата, заяви още президентът на страната ни от 2012 до 2017 г. Той обясни, че в разговор с директора на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева е обсъдил над 200 държави и двамата са били на мнение, че България успешно се справя със ситуацията на фона на глобалната криза.

 

Той смята, че  има и неща, които могат да се подобрят. Той даде пример, че хората имат ниско доверие в институциите, а за да има промяна - трябва да има върховенство на закона, не на интересите.

 

„Трябва да си дадем сметка, че българската здравна система остана нереформирана и сега виждаме резултатите от това. Колко министри се смениха? Но все още тази система не е тази, която, ние като граждани, искаме да имаме“, каза Плевнелиев.

 

Според него чрез въвеждането на електронна здравна карта административната тежест в системата ще се облекчи и резултатите ще се подобрят.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5076 |09.01.2021 Партията на Божков поиска да се включи в консултациите на Румен Радев . 38| 4467 |08.01.2021 Десислава Атанасова: Като че ли някой забрани на Радев да говори за 28 март . 9| 3382 |08.01.2021 ЦИК към Радев: Без знакови промени не може да се гласува с мобилни кутии . 2| 3671 |08.01.2021 Радев продължава консултациите във връзка с изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads