Реклама / Ads
105| 7937 |22.06.2013 НОВИНИ

Румен Гечев отсече: Правителството няма да падне!

.
Румен Гечев
Протестите са нещо нормално, има ги в цяла Европа. При втори случай като Пеевски, няма да гласувам "за". Разбутването на властта в момента обаче би имало тежки последици за страната в кратко- и дългосрочен план, смята настоящият депутат.
 

Не бих обвързвал оставката на С. Станишев с оставането на правителството, но оставката му наистина би се оказала решаваща при натиск на улицата за съдбата на правителството, каза професорът по икономиката Румен Гечев и отново след години пауза депутат. Той посочи, че разбутването на властта в момента би имало тежки последици за страната в кратко- и дългосрочен план. Вчера гласувахме нови проектозакони и вместо да се увелици с 40%, токът ще бъде намален с 5%, посочи той. Гечев напомни, че служебният министър А. Василев казал, че е намерил резерв в енергетиката за 250 000 милиона.

Първо аз не говоря от свое име, зад мен стои цяла партийна организация, а при нас това има значение, заяви по НТВ Страхил Ангелов от БСП, за пръв път народен представител в настоящето НС. Ако Станишев се оттегли, това ще е най-подходящото. Онзи ден не се стигна до вот на доверие, но хората се самоорганизираха в цялата страна и започнаха да правят пленуми. Партията се мобилизира, посочи Ангелов. Всички се тревожим, аз съм дошъл да говоря с болка, призна той.

Гечев обясни, че при издигането на кандидатурата на Пеевски, той изпълнил правилника на парламентарната група, гласувайки "за", но във втори подобен случай нямало да го направи.

Всички ние оставихме Станишев да вземе това решение еднолично, добави Ангелов.  Промяна в партията е необходима, ние не сме опозиция сега, управляваме държавата, не може еднолично да се вземат решения, каза той. Ерата С. Станишев в БСП приключи, формално не, но за мен приключи, за мен представлява интерес бъдещето, каза Ангелов.

Аз мисля, че не е приключила, а и това решава конгресът, противопостави се Гечев, но каза, че едва ли има лидер в света, който да взима еднолично решение.

БСП е оставала, остава и ще остане на политическата сцена, отсече накрая Гечев. Ангелов плахо додаде - ако се оттеглят някои хора. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5111 |21.06.2013 Румен Петков: Оттеглянето на Станишев би снело от напрежението на улицата . 34| 5653 |19.06.2013 Румен Петков: Пеевски сам трябва да разреши казуса . 47| 7325 |16.06.2013 Румен Петков: Не съм очаквал от Станишев такова падение . 4| 6101 |13.06.2013 Румен Петков: Целогодишният отдих на служителите от МВР е важен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads