Реклама / Ads
16| 7064 |23.09.2020 НОВИНИ

Румен Петков: Ако президентът разговаря с Борисов, ще легитимира корупцията

.
Румен Петков
Снощи митингът беше огромен, независимо от опитите да бъде дискредитиран, хората казват: „Така не може“. На протеста има провокации и от тях печели само Бойко Борисов. Срокът на разговорите между президент и премиер отмина. От момента, в който Борисов грабна лауреатското звание на носител на шкафче номер едно, ако президентът Радев осъществи какъвто и да е разговор с него, той легитимира най-уродливото явление в Европа – корупцията.
 

Това коментира пред бТВ Румен Петков.


Ерозията в митинга може да дойде по няколко начина, отбеляза Румен Петков. Според него единият от тях е чрез пращане на провокатори, вторият начин е разделянето на хората на митинга, а третият – опитът да бъде яхнат протеста политически. 

 

„Аз бяха вчера на протеста. Има хора, които искат да го овладеят и имат претенции, че те са митинга и са изкарали хората. Аз ходя почти всяка вечер и стоя отстрани, защото мисля, че хора с моята биография не е прилично да се бутат отпред. Трябва да има някаква мярка. Аз ходя като човек, който е убеден, че това уродливо правителство трябва да бъде отстранено. Аз не се боря да ставам никакъв, не желая да бъда кандидат за нищо и няма да бъда, но когато виждаш ведно уродливо управление и стоиш вкъщи и встрани, създаваш въпроси“, заяви Петков.

 

Той обяви, че партия АБВ ще участва в изборите, но той няма да е кандидат за нищо. 

„Диалог с ГЕРБ – да, с Борисов – не“, отбеляза още Петков.

 

Според него президентът е съвършено прав, че трябва да се изчисти въпросът със записите преди да се започнат разговорите.

„Президентът Първанов в рамките на 10-те си години като президент създаде такава атмосфера, която не доведе до нито един служебен кабинет. Атмосферата днес е отровена и основният носител на натягането и отравянето на атмосферата без съмнение е Борисов. Диалогът и контактът е токсичен, а диалогът с него прави съучастник в грабежа и легитимира човека с шкафчето и 1 млн. евро и няколко кюлчета злато“, заяви той.

 

„Не мисля, че Красимир Каракачанов може да бъде гарант на нещо друго, освен на потреблението. Срокът на разговорите между премиера и президента отмина. Ние сме политическа сила, която винаги е настоявала за институционален диалог, но от момента, в който Борисов грабна лауреатското звание на носител на шкафче номер едно, ако президента Радев осъществи разговор с него, той легитимира най-уродливото явление в Европа и света – корупцията в грозни размери. Шкафчето е факт. Който тръгне да говори с Борисов, казва, че за тях няма значение, че този човек в заграбил много пари, част от които си държи в нощното шкафче, те ще си говорят с него“, посочи Петков.

 

Според него един от мотивите за оставката на главния прокурор Иван Гешев е, че не възложи проверка за снимките с шкафчето. Шкафчето е факт и при разговор това се легитимира, смята още Румен Петков. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5499 |22.09.2020 Президентът и премиерът поздравиха българите за Деня на независимостта . 26| 7882 |22.09.2020 Румен Радев: Диалогът с премиера има смисъл, ако се изчисти истината за записи, шкафчета, схеми . 18| 7255 |21.09.2020 Президентът се раздели с шефа на кабинета си Калоян Методиев . 8| 5398 |21.09.2020 Президентът ще посети Тутракан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads