Реклама / Ads
10| 5413 |27.09.2021 НОВИНИ

Първан Симеонов: Радев може сам да се бие, ако надцени нещата

.
Първан Симеонов
Имаме силна кандидатура в лицето на Радев и другите може би мислят, че просто ще участват в състезания, което вероятно ще загубят… ГЕРБ може и да имат кандидат, но аз не зная. Ако има теоретична вероятност Радев сам да се бие, то е в случай, че надцени нещата, но не вярвам. Неговата позиция е добра и заради това, че има сериозна подкрепа – на БСП, ИБГ, ПП, ИТН и АБВ. Това коментира политологът Първан Симеонов.
 

А и в Демократична България има хора, които биха гласували за Радев, аргументира позицията си Симеонов.


По неговите думи пред БНТ ситуацията около президентските избори е доста неясна заради факта, че досега основните политически играчи не са обяви своите кандидати.


Според него една от причините за това е, че именно Радев е бил голямата обединяваща фигура на протестите. Ако преди 10 години в тази роля е бил Борисов, то сега е Радев. Той създава своя политическа мрежа. Той не е спойката, а синхронизатора между тези политически сили. И когато вече имаме и една по-сговорчива сила в лицето на ПП, е по-вероятно Радев вече да стане и спойката, коментира политологът.

 

Симеонов обясни, че ако Радев се вживее в ролята на архитект, едва ли ще му бъде много комфортно.

 

Аз не бих се правил на архитект, ако реши това да прави Радев – това е нож с две остриета. Затова е по-добре е да бъде в президентската роля…Той до последно не искаше да се случи това, което се случи – да няма правителство...Хвърлената ръкавица към Борисов, което да обърне настроенията в ГЕРБ и да станем свидетели на генералски сблъсък - е по-добре да не влизаме в тази спекулация, защото Борисов сам каза, че няма да се кандидатира за президент, посочи Първан Симеонов.


"Продължаваме промяната" (ПП) може да се окаже ключът. Това не е президентска партия. Петков и Василев отдавна чакат реда си да влязат в политиката. И това създава интрига с БСП. Второ – те носят нов език. Големият проблем на протестните партии е, че надцениха революционността у нас. А ПП правят ремонт на ремонта, предлагат гъвкавост, не слагат червени линии. Имат и лява, и дясна отворена врата. Имат политически качества, имат отворени врати – и лява, и дясна, затова могат да бъдат отговор на тази закучена ситуация, коментира още Симеонов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 7779 |27.09.2021 Д-р Гълъбова, Ана Заркова и Йордан Камджалов са в ИК за втори президентски мандат на Румен Радев . 39| 11789 |27.09.2021 Радев хвърли ръкавицата на Борисов: Крайно време да защити честта на ГЕРБ като се кандидатира за президент . 8| 3356 |26.09.2021 Крум Зарков: БСП стои зад Румен Радев, както през целия му мандат . 6| 3790 |26.09.2021 Трима от БСП в Инициативния комитет на Румен Радев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads