Реклама / Ads
11| 4714 |25.11.2019 НОВИНИ

Румен Петков: Да си бършем някои части само с руснаците е неприлично

.
Румен Петков
И за случая Скрипал и за случая с Емилиан Гебрев се сочат за виновни руснаци. Да си бършем някои части само с руснаците е неприлично.
 

Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков в предаването “Лице в лице” по бТВ.

 

Той припомни, че българската прокуратура е поискала от две лаборатории да проверят с какво е бил отровен Емилиян Гебрев и настоявам да кажат какъв е резултатът. Имаше две противоположни твърдения - за пестициди в руколата и че е отровен от руското разузнаване, припомни той. Докато не излезе институция да каже с какво е натровен Гебрев ще съм скептичен към твърденията, допълни Петков.

 

По думите му намесването на страната ни в  шпионския скандал в Сърбия е несериозно. Имахме години, в които нашето разузнаване беше едно от най-силните в света, но за съжаление го съсипахме, заяви той.

 

Една от причините за раздора ни беше че той наложи разкриването на всичко в държавна сигурност.

Аз съм отворил технологиите и методиката, които показват начина по който работи ДС

Има седем управления, защо никой не работи за 7-мо управление, където е работил Цветан Цветанов.

 

Аз съм говорил само за политическа полиция, не за икономическа и другите. Ние сме били против този акт, но за съжаление тогава надделя подхода на Станишев, а това не е добре за България. Сигурно дължа извинение за избирането му за председател на БСП, дължа извинение на партията. Той спря „Белене“ и „Южен поток“,  които след това Борисов яхна с пълна сила. Станишев извърши предателство срещу страната.

 

Много е важно до края на месеца  да има листа с потенциалните инвеститори за АЕЦ “Белене”. Разчитам нещата да стигнат до край, защото ако сега спре проектът, ще е за последно, каза Петков.

 

Румен Петков показа снимки от терена, на който трябва да се извършва строителството на интерконектора между България и Гърция, като обясни, че в момента строителните дейности там са спрени.

 

Нанесохме голям удар по газовата сигурност на Европа. Ще плащаме транзитна такса на Турция, ще плащат и други. Ние бяхме използвани за натиск да утвърдим украинския интерес. Това е договорка между Станишев и Борисов.

 

Кристалина Георгиева съсипа шанса на България за участие в ръководството на ООН, заяви още Петков

 

Малко след участието на Румен Петков по телефона се включи министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която настоя да опровергае твръдението, че строителството на интерконектора между България и Гърция е в застой и заяви, че там се работи усилено. По думите й конектора ще бъде готов през октомври 2020 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4826 |20.11.2019 Румен Овчаров: Опозицията в БСП загуби битката . 3| 4299 |16.11.2019 Бисер Петков: Предложението за болничните подлежи на обсъждане . 9| 5433 |12.11.2019 Румен Радев се срещна с посланика на САЩ Херо Мустафа . 21| 5831 |10.11.2019 Румен Радев: Демокрацията ни буди повече тревога, отколкото успокоение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads